سازمان عفو بینالملل: حذف زنان افغانستان از زندگی عمومی، جنایت علیه بشریت است
سازمان عفو بینالملل از عملکر حکومت فعلی در قبال زنان و دختران و وضع محدودیتهای شدید انتقاد نموده و میگوید که حذف زنان و دختران افغانستان از زندگی عمومی، جنایت علیه بشریت است.
این نهاد در توییتی نوشته است که حکومت سرپرست در این مورد باید پاسخگو قرار داده شوند.
این سازمان با نشر ویدیوی کوتاهی در صفحهی کاربری توییترش، بخشهایی از گزارش این نهاد و کمیسیون بینالمللی حقوقدانان در مورد وضعیت زنان افغانستان را برجسته کرده است.
سازمان عفو بینالملل تاکید کرد که زنان و دختران افغانستان از حقوق و آزادیهای اساسیشان محروم شدند و دیگر قادر به مشارکت در فضاهای عمومی و سیاسی نیستند.
در ادامه آمده است: «صدای زنان خاموش شده و رویاهایشان از بین رفته است. فرصتهای آموزشی و رشد حرفهای از آنان گرفته شده و از لباسپوشیدن و رفتوآمد آزادانه منع شدهاند.»
این نهاد علاوه کرد که هرگونه صحبت برای دفاع از حقوق زنان افغانستان، با بیرحمی و خشونت پاسخ داده شده است.
سازمان عفو بینالملل میافزاید که بازداشت خودسرانه، شکنجه و بیاحترامی آشکار به حقوق اساسی بشری زنان افغانستان اکنون تبدیل به یک دستور روزمره شده است.
این نهاد از عملکر حکومت فعلی به شدت انتقاد نموده و گفته است که رفتار حکومت فعلی علیه زنان افغانستان میتواند جنایت علیه بشریت به شمار رود و اکنون زمان آن است که جامعهی جهانی برخیزد و اقدام کند.
عفو بینالملل گفت: «عدالت و پاسخگویی باید اجرا شود. زنان و دختران افغانستان مستحق وضعیت بهتر از این هستند. آنان سزاوار دسترسی به عدالت هستند. آنان سزاوار برابری هستند. آنان مستحق این نیستند که برای جنسیتشان سرکوب شوند.»
در حالی این سازمان به حمایت از حقوق زنان و دختران افغانستان تاکید میکند که بیش از ۶۵۰ روز است که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر را از آموزش باز ماند.
همچنین در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.
تعلیق تحصیل دختران از سوی حکومت سرپرست با واکنشهای گستردهی داخلی و بینالمللی مواجه شد، اما مقامات حکومت سرپرست در پاسخ به این واکنشها گفتند که این یک موضوع داخلی کشور است.