اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاخبر

داکتران آلمانی: واقعاً فاجعه است که داکتران مرد اجازه ندارند، زنان و دختران افغان را معالجه کنند

داکتران آلمانی که قبلاً در افغانستان کار کرده‌اند، وضعیت مراقبت‌های بهداشتی زنان و دختران در افغانستان را ناگوار خوانده و می‌گویند که واقعاً یک فاجعه است که داکتران مرد دیگر اجازه ندارند، زنان و دختران افغان را معالجه کنند.

اشتفانی بروکت، داکتر آلمانی که با داکتران بدون مرز در افغانستان کار کرده است، گفت که وضعیت صحی فعلی در میان زنان نگران کننده است و از جمله معالجه بیماری‌های رایج در میان آنان تقریباً امکان‌ناپذیر شده است.

خانم بروکت این اظهارات را در مصاحبه با روزنامه‌ی آلمانی «فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ» مطرح کرده است.او تاکید کرد که مراقبت‌های بهداشتی زنان در افغانستان بیشتر از پیش بدتر شده و امکان دارد که وخیم‌تر نیز شود.

وی افزوده است: «حدس می‌زنم که بیماری‌های بسیار رایج مانند فشار خون و یا مرض شکر در بین زنان هرچه بیشتر گسترش خواهد یافت، زیرا زنانی که در خانه محصور شده‌اند، در باره‌ی این بیماری‌ها هیچ معلوماتی به دست نخواهند آورد.»

این داکتر آلمانی هشدار داد که چنین بیماری‌ها، دوران حاملگی را نیز خطرناک می‌کنند، زیرا زنان در افغانستان به ندرت امکان رفتن به معاینه خانه‌ها و کلینیک‌ها را خواهند داشت.

داکتر بروکت گفت: «زنان به دلیل کاهش روزافزون امکانات آموزشی، شاید در آینده حتی درک نخواهند کرد که آن‌ها در وضعیتی هستند که باید کمک دریافت نمایند و به این ترتیب آن‌ها خواستار چنین کمک‌ها نیز نخواهند شد.»

او علاوه کرد: «در کلینیکی که من فعالیت داشتم، قبل از همه زنان با موارد دشوار حاملگی و ولادت تحت مراقبت قرار می‌گرفتند.

بعضی از زنان داروهای هورمونی استفاده می‌کردند تا میزان حاملگی و شانس تولد فرزند پسر را افزایش دهند.»

خانم بروکت می‌گوید: «من شاهد بودم که زنان در کلینیک توسط مادران شوهران‌شان همراهی می‌شدند و زمانی که به‌خصوص طفل دختر به دنیا می‌آورد، مادران نوزاد لت‌و‌کوب می‌شدند.

وقتی من بعد از یک عمل سزارین، به خاطر تولد یک دختر، تبریک می‌گفتم، این تبریکی اغلب به عنوان طعنه احساس می‌شد.»

در حالی این داکتر آلمانی در مورد عدم دسترسی زنان و دختران به خدمات صحی هشدار می‌دهد، افغانستان در حال حاضر بالاترین آمار مرگ و میر مادران در جهان را دارد.

همچنین حکومت سرپرست کار زنان در ادارات دولتی و خصوصی را ممنوع کرده، اما گفته می‌شود زنان شاغل در بخش صحی از این قاعده مستثنی هستند.

همچنین نبود امکانات و خدمات صحی لازم در حاکمیت حکومت فعلی از جمله چالش‌های جدی مردم افغانستان، به ویژه زنان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا