اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاخبر

وکیل بریتانیایی: پیام‌های خیلی وحشتناک از زنان و دختران افغان دریافت می‌کنم

بارونس هلنا کندی، عضو مجلس اعیان و یکی از کارشناسان حقوق بشر بریتانیا، وضعیت زنان و دختران افغانستان را غم‌انگیز توصیف کرده و می‌گوید که هنوز «پیام‌های خیلی دلخراش از زنان افغان» دریافت می‌کند.

خانم هلنا کندی این موضوع را شب گذشته (یک‌شنبه، ۴ سرطان) در مصاحبه با روزنامه مترو بریتانیا مطرح کرده و گفته است: «هنوز هم زنانی هستند که غم‌انگیزترین و وحشتناک‌ترین پیام را برای من ارسال می‌کنند و در تمام ساعات با من تماس می‌گیرند و می‌گویند که لطفاً کمک کنید.»

او با ابراز تاسف تاکید کرد که این زنان نمی‌توانند از افغانستان ویزه‌ی را بریتانیا بگیرند و مجبورند تا به پاکستان بروند.

قابل ذکر است که پس از حاکمیت حکومت فعلی در افغانستان زنان از حق کار، تعلیم، تحصیل و فعالیت‌های سیاسی محروم شده‌اند.

همچنین او در بخشی از صحبت‌هایش از کمبود فرصت‌های قانونی برای رسیدن افراد در معرض خطر به بریتانیا انتقاد کرده است.

او افزود که به همین دلیل بسیاری از پناه‌جویانی ‌که می‌خواهند با قایق‌های کوچک از طریق کانال مانش به بریتانیا برسند، افغان‌ها و حتی همکاران سابق این کشور هستند.

وی تصریح کرد: «بعضی اوقات آن‌ها افغان‌هایی هستند که برای ما کار کرده‌اند. بعضی اوقات، آن‌ها افغان‌ها از یک اقلیت خاص به نام هزاره هستند که به محض این‌که نیروهای حکومت فعلی به آن‌ها نگاه می‌کنند سلاخی می‌شوند.»

نگرانی از وضعیت افغان‌ها از جمله هزاره‌ها قبلاً در پارلمان بریتانیا مطرح شده بود. شماری از نمایندگان پارلمان بریتانیا در ماه سنبله سال ۱۴۰۱، از «خطر نسل‌کشی هزاره‌ها» در افغانستان هشدار داده بودند. پنج عضو پارلمان بریتانیا شامل مجلس عوام و اعیان با نشر گزارش «وضعیت هزاره‌ها در افغانستان» گفته بودند: «هزاره‌ها در افغانستان، به عنوان یک اقلیت مذهبی و قومی، در معرض خطر جدی نسل‌کشی توسط اعضای حکومت فعلی و شاخه خراسان داعش قرار دارند.»

براساس آمارهای ارائه شده، در سال ۲۰۲۲ بیش از هشت هزار و ۶۰۰  افغان با قایق و به گونه غیرقانونی از طریق کانال مانش وارد بریتانیا شدند.

همچنین ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا در ماه مارچ گفته بود هر کسی که به طور غیرقانونی از جمله از طریق کانال مانش وارد بریتانیا شود، از ماندن منع خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا