هشدار یونیسف از شیوع بیشتر بیماری «پولیو» در افغانستان
مسوولان در یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد از ثبت سه مورد مثبت بیماری پولیو در ولایت ننگرهار ابراز نگرانی کرده و میگویند که شیوع این بیماری در ننگرهار و ولایتهای همجوار آن در حال گسترش است.
سید کمال شاه، مسوول روابط عمومی برنامه محو فلج اطفال یونیسف امروز (سهشنبه، ۹ جوزا) به رسانه گوهرشاد گفت که بیماری پولیو در ولایتهای شرق افغانستان وجود دارد و اگر معافیت اطفال در برابر آن قویتر نگردد، امکان دارد که این بیماری در سراسر کشور شیوع پیدا کند.
او گفت: «از اینکه ننگرهار در مسیر پاکستان قرار دارد و رفت و آمد مردم از راه تورخم به پاکستان و از پاکستان به افغانستان زیاد است، امکان سرایت و انتقال ویروس خیلی زیاد متصور است. بناً این خیلی نگران کننده است.»
اولین واقعه مثبت فلج اطفال امسال در ۲۲ ماه ثور در ولسوالی بتی کوت ننگرهار ثبت شد.
دو روز بعد از آن، واقع دیگری در ولسوالی کوت این ولایت تایید شد و واقعه سوم نیز هفته پیش از ولسوالی نازیان ننگرهار گزارش شده است.
مسوول روابط عمومی برنامه محو فلج اطفال یونیسف تاکید کرد که این سازمان با کمک شرکای خود (وزارت صحت عامه و سازمان جهانی صحت) برای کنترل این وضعیت اقداماتی را روی دست دارد.
او از راهانداری کمپاین واکسیناسیون پولیو در مناطق شرقی افغانستان در ۱۲ ماه جون سال جاری خبر داد.
وی تصریح کرد که کمپاین فلج اطفال در ۱۲ ماه جون برنامهریزی شده است که در شرق کشور به شمول ولایت ننگرهار تطبیق خواهد شد. در این دور حدود ۱.۱ میلیون کودک واکسن فلج اطفال دریافت خواهند کرد.
همچنین او بر نقش مهم مادران و پدران در پیشگیری از فلج اطفال تاکید کرد. او افزود که اگر فرزندان خود را در هر کمپاین واکسن کنند، خطر ابتلا به بیماری فلج اطفال کاهش خواهد یافت.
همچنین وزارت صحت عامه گفته بود که در سال گذشته دو مورد مثبت فلج اطفال از ولایات پکتیکا و کنر گزارش شده بود که در مقایسه با چهار مورد در سال ۲۰۲۱ و ۵۶ مورد در سال ۲۰۲۰ کاهش قابل ملاحظهای یافته است.
با این وجود سازمان جهانی صحت حدود یک ماه قبل گفته بود که ۴۲۰ هزار کودک در افغانستان، حداقل یک واکسن مهم را دریافت نکرده است. همچنان برای ۱۹۸ هزار کودک دیگر اصلاً واکسن تطبیق نشده است.
سازمان جهانی صحت تاکید کرد که اکنون زمان آن است که همهی کودکان در افغانستان واکسنهای ضروری را دریافت کنند.
این در حالی است که افغانستان و پاکستان تنها کشورهایی اند که تا اکنون موفق به محو کامل پولیو نشدهاند.
کارزار تطبیق واکسن پولیو طی سالهای گذشته بهدلیل جنگ و درگیری در برخی از ولایتها تطبیق نمیشد.