زنان معترض به فریدون سینیرلی اوغلو: بحران حقوق بشر در افغانستان را در اولویت قرار دهید

همزمان با سفر فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگکنندهی ویژهی سازمان ملل متحد در امور افغانستان به کابل، اعضای ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان در نامهای از او خواسته اند که در ارزیابی خود، بحران حقوق بشر در افغانستان را در اولویت قرار دهد.
سینیرلی اوغلو طی روزهای اخیر به افغانستان سفر کرده است. او تا اکنون با شماری از مقامات حکومت فعلی به ویژه با دینمحمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد حکومت فعلی دیدار کرده است.
ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان امروز (پنجشنبه، ۱ سرطان) در نامهای به سینیرلی اوغلو، از وضعیت رو به وخامت زنان و گروههای قومی و مذهبی در افغانستان ابراز نگرانی کرده و از او خواستند که جامعهی جهانی را وادار به اقدام فوری، قوی و متحدانه نماید.
اعضای این جنبش گفته اند که حملات مداوم حکومت سرپرست به حقوق زنان برای آموزش، اشتغال و گشتوگذار، عملاً زنان را از فضاهای عمومی حذف کرده است.
آنان تاکید کردند که با توجه به شرایط بحرانی، ارزیابی مستقل از وضعیت افغانستان بسیار مهم است.
زنان از هماهنککنندهی ویژهی سازمان ملل خواسته اند که با زنان معترض، جامعهی مدنی افغانستان، منتقدان سیاستهای حکومت فعلی و جنبشهای مستقل زنان هم در داخل کشور و هم در تبعید برای جمعآوری معلومات دقیق و معتبر مشورت و مصاحبه کند.
اعضای ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان از سینیرلی اوغلو خواسته اند که از پنجشیر و سایر ولایتهایی که حکومت سرپرست متهم به آسیبرساندن به غیرنظامیان هستند نیز دیدار کند.
آنان تاکید کرده است که هماهنگکنندهی ویژهی سازمان ملل باید در گزارش خود موضوع قربانیان کوچ اجباری، سرکوب قومی و تبعیض حکومت فعلی را نیز درج کند.
زنان معترض در نامهیشان بر عدم شناسایی حکومت فعلی و تعامل بدون قیدوشرط تاکید کرده و گفتهاند که جامعهی بینالمللی باید حکومت سرپرست را تحت فشار قرار دهد و آنان را برای نقض شدید حقوق بشر پاسخگو کند.
معترضان افزوده اند: «ما تاکید میکنیم که ادامهی تعامل بیقیدوشرط با حکومت سرپرست به بهانه ارائهی کمکهای بشردوستانه یک راهحل دائمی برای بحرانی که افغانستان با آن مواجه است، نیست.»