اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاخبر

دعوای حقوقی باشندگان بامیان علیه کوچی‌ها؛ والی این ولایت چهار مدعی را بازداشت کرد

منابع محلی از ولایت بامیان می‌گویند که والی این ولایت چهار نفر از باشندگان منطقه‌ی «غرغری» ولسوالی پنجاب را که برای پیگیری دعوای جنایی و حقوقی‌شان با کوچی‌ها، به مرکز ولایت بامیان فراخوانده شده بودند، بازداشت کرده است.

یک منبع معتبر در صحبت با رسانه گوهرشاد گفت که این افراد به دفتر عبدالله سرحدی، والی حکومت فعلی در بامیان رفته و به دستور آقای سرحدی بازداشت شده اند.

منبع بیان کرد که این رویداد روز (شنبه، ۲۷ جوزا) زمانی رخ داد که این چهار تن برای پیگیری دعوای‌شان به مرکز بامیان آمده بودند.

منبع تاکید کرد که این افراد از طرف «کمیسیون حل منازعات کوچی‌ها» به مرکز ولایت بامیان فراخوانده شده بودند و پس از ارائه‌ی توضیحات در خصوص دعوای جنایی و حقوقی با کوچی‌ها، به ‌دستور والی بازداشت شدند.

منبع گفت که دعوا میان باشندگان منطقه‌ی «غرغری» و کوچی‌ها بر سر زمین جریان دارد، اما باشندگان این منطقه علیه کوچی‌ها دعوای جنایی و حقوقی نیز باز کرده و از حکومت محلی در بامیان می‌خواهند که عدالت را اجرا کند.

منبع عبدالله سرحدی، والی بامیان را به حمایت از کوچی‌ها متهم کرده و می‌گوید: «او خود در رأس قوه اجراییه قرار دارد و صلاحیت‌های قوه قضاییه نیز از سوی او اعمال می‌شود.»

منبع گفت که حکومت فعلی هیچ تمرکزی روی شفافیت و عدالت در قضیه ندارند.

به گفته‌ی منبع، کمیسیون حل منازعات کوچی‌ها از راه اعمال فشار، تلاش می‌کنند که مردم را از دعوا منصرف کنند.

این وجود، صبور فرزان سیغانی، سخنگوی والی بامیان در صحبت با رسانه گوهرشاد گفت که این موضوع کاملآ بی اساس است و دروغ می‌باشد.

آقای سیغانی هدف این کار را ایجاد تفرقه از سوی اشخاص سودجو بین حکومت و ملت عنوان کرد.

او می‌گوید که والی بامیان یک شخص دلسوز و مهربان برای مردم بامیان به‌خصوص ولسوالی‌های ورس، پنجاب، یکاولنگ نمبر۱ و نمبر۲ می‌باشد.

موضوع ده‌نشین‌ها و کوچی‌ها از سوی «کمیسیون مردمی» به‌گونه‌ی مسالمت‌آمیز آن به خوبی و قناعت‌بخش پی‌گیری می‌شود.

این در حالی است که با روی‌کار آمدن حکومت فعلی، کوچی‌ها در بامیان، بسهود، دایکندی، لعل‌وسرجنگل و در برخی از ولایت‌های دیگر علیه ساکنان بومی دعوای حقوقی به راه‌انداخته‌اند.

در برخی موارد، حکومت سرپرست این دعواها را به نفع کوچی‌ها فیصله کرده و ساکنان بومی را کوچ داده‌اند.

قابل ذکر است که در اکثر موارد کوچی‌ها علیه هزاره‌ها دعوی به راه‌انداخته و خواستار خون‌بها و خسارت شده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا