در سال گذشته ۵۰۰ تن در افغانستان قربانی بیماری توبرکلوز شدند
مسوولان در بخش توبرکلوز وزارت صحت عامهی حکومت سرپرست میگویند که در جریان سال گذشته میلادی بیش از ۵۲ هزار واقعه مثبت توبرکلوز در سراسر افغانستان به ثبت رسیده است که از این میان ۵۰۰ تن آنان جان باخته اند.
داکتر معینالله ظفری، مدیر عمومی بخش توبرکلوز وزارت صحت گفت که براساس معلومات موجود، ۵۶ درصد مبتلایان به بیماری توبرکلوز را زنان و ۴۴ درصد دیگر را مردان تشکیل میدهند.
او افزود: «براساس یافتههای تیمهای سروی کننده وزارت صحت عامه در جریان سال ۲۰۲۲ میلادی، بیش از ۵۲ هزار واقعه مثبت توبرکلوز در افغانستان به ثبت رسیده که از این میان ۵۰۰ تن آنان جان باخته اند.»
وی افزود بیشترین مبتلایان به این بیماری را زنان و افراد بین سنین ۱۵ تا ۴۵ ساله تشکیل میدهند.
آقای ظفری تاکید کرد که ولایتهای خوست، ننگرهار و نیمروز بیشترین آمار مبتلا به توبرکلوز را به خود اختصاص داده است.
به گفتهی او، فقر، بیسوادی، رسم و عنعنات ناپسند، عدم تغذیه سالم و کمبود بودجه برای تداوی را از عوامل اصلی افزایش آمار واقعات توبرکلوز در افغانستان عنوان کرد.
وی تصریح کرد، زنهای که قربانی رسم و عنعنات ناپسند هستند، بیشتر به این بیماری عفونی مبتلا میشوند.
کارشناسان امور صحی در افغانستان میگویند عدم آگاهی از علل و عوامل بیماری توبرکلوز باعث شده تا افراد زیادی به این مریضی مبتلا شوند.
قابل ذکر است که توبرکلوز به عنوان یک بیماری خطرناک در جهان شناخته میشود که با وجود تلاشهای گسترده برای محو آن، اما تا اکنون این بیماری هولناک در ۲۲ کشور جهان از مردم قربانی میگیرد.
همچنین توبرکلوز یک مرض ساری بوده که از باکتریای مایکوباکتریوم بهوجود میآید. توبرکلوز یا سل میتواند از طریق هوا از یک شخص به شخص دیگر انتقال کند. این بیماری معمولاً بالای ششها تاثیر میکند، زیرا این مرض در ششها وسعت پیدا کرده و باعث بهوجود آمدن التهاب میشود.