صلیب سرخ: بیکاری بحران بشری را در افغانستان تشدید میکند
کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ میگوید که بیکاری منجر به تشدید بحران بشری در افغانستان میشود و افراد دارای معلولیت در بین آسیبپذیرترین قشر جامعه قرار دارند.
این کمیته با نشر گزارشی گفته است که در دو سال گذشته تعداد افراد بیکار در افغانستان، افزایش چشمگیری داشته است، اما در گزارش آمار دقیق افراد بیکار ارائه نشده است.
کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ گفته است: «اعمال تحریمهای اقتصادی و خروج سازمانهای انکشافی در زمان تسلط حکومت فعلی بر افغانستان، یافتن کار را برای کارگران روزمزد به ویژه در شهرهای بزرگ که فرصتها به طور چشمگیری کاهش یافته است، دشوار کرده است.»
در گزارش آمده است که با توجه به گستردگی بحران بشری در افغانستان، امروز به راههای حل درازمدت همچون از سرگیری پروژههای حیاتی که در حال حاضر متوقف شدهاند و همچنان سرمایهگذاری دولتها و ادارههای انکشافی در زیرساختهای مهم افغانستان نیاز است.
در ادامه آمده است: «کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ از هر تصمیمی که خانوادههای افغان را قادر میسازد تا بهتر با شرایط وخیم اقتصادی کنار بیایند، استقبال میکند و از جامعهی جهانی و سازمانهای توسعهای نیز میخواهد که سرمایهگذاری در افغانستان را از سر بگیرند تا از بدترشدن بیشتر وضعیت جلوگیری کنند.»
همچنین در بخشی از گزارش این کمیته گفته است که با توجه به تشدید بحران بشری در افغانستان، یک برنامه شبکهی ایمنی را برای حمایت مالی از افراد دارای معلولیت ایجاد کرده است.
در ادامه آمده است که در این برنامه افراد دارای معلولیت که نان آور خانوادههایشان هستند، اما هیچ وسیلهای برای امرار معاش ندارند، تحت پوشش قرار میگیرند.
بر اساس آمار کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ بین ماه فبروری تا مارچ سال روان میلادی، سه هزار و ۸۶۲ خانوادهی افراد دارای معلولیت از طریق این برنامه، کمکهای نقدی را در شش مرکز توانبخشی فیزیکی دریافت کردند.
در گزارش آمده است: «افرادی که در برنامهی شبکه ایمنی اضافه شده است، به صورت جداگانه از طریق بازدیدهای خانگی که توسط کارکنان کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ از جمله فزیوتراپیستها انجام میشود، ارزیابی میشوند تا اطمینان حاصل شود که معیارهای مورد نیاز برای کمک هزینه را برآورده میکنند یا خیر.»
با این حال سازمان ملل نیز گفته است که در حال حاضر ۲.۴ میلیون نفر در افغانستان از معلولیت رنج میبرند و سازمانهای امدادرسانی در نظر دارند که از این میان به ۱.۸ میلیون نفر کمک کنند.
قابل ذکر است که با سلطهی حکومت فعلی بر افغانستان، این کشور در بحران عمیق بشری فرو رفته است. بساط فقر و گرسنگی گستردهتر شده است و بیشتر سرمایهگذاران داخلی و خارجی کشور را ترک کردهاند.