اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاخبر

یونسکو: به ۵۰۰ آموزگار زن افغان در ایران مهارت‌های تدریس آموزش دادیم

یونسکو یا سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان ملل متحد می‌گوید که در برنامه‌ی «آموزش آموزگار» خود در ایران، حدود ۵۰۰ آموزگار زن افغانستانی را در زمینه‌ی مهارت‌های تدریس طی دو سال آموزش داده است.

این سازمان در گزارشی تحت عنوان «توانمندسازی آموزگاران زن پناهنده‌ی افغانستان در ایران» نوشته است که مرحله‌ی اول برنامه‌ی آموزش آموزگاران زن اهل افغانستان در ایران در سال ۲۰۲۲ تکمیل و مرحله‌ی دوم آن در سال ۲۰۲۳ آغاز شده است.

یونسکو  گفته است که این تعداد از آموزگاران زن پناهندگان افغان در ایران هستند که با همکاری دولت جاپان، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در ایران و برخی از دانشگاه‌های این کشور با شیوه‌های مدرن تدریس آشنا شدند.

این نهاد می‌گوید که هدف از راه‌اندازی این برنامه، حمایت از آموزگاران زن افغانستان در ایران با مهارت‌ها و دانش مورد نیاز آنان برای ارائه‌ی آموزش باکیفیت به دانش‌آموزان می‌باشد.

سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان ملل متحد تاکی کرد که در این آموزشی به آموزگاران آموزش داده شده که از کودکان بازمانده از مکتب و متأثرشده از بحران، حمایت روانی کنند و به آنان کمک نمایند که با محیط جدید سازگار شوند.

این نهاد بین‌المللی افزود که حدود ۹ هزار دانش‌آموز افغان که در شهرهای مختلف ایران پناهنده هستند، به‌گونه غیرمسقیم از این مهارت‌ها مستفید خواهند شد.

سازمان یونسکو علاوه کرد که دوره‌های بعدی این برنامه با تمرکز روی حوزه‌های‌ حیاتی چون سلامت روان، یادگیری اجتماعی-عاطفی، حمایت روان‌شناختی و رفاه عمومی برنامه‌ریزی شده است.

با این وجود یونسکو، امروز (چهارشنبه، ۱۴ سرطان) در توییتی گفته است که به‌دلیل محرومیت زنان و دختران افغان از آموزش و تحصیل، رویاهای آنان از بین رفته و این اقدام طالبان غیر قابل‌ قبول است.

در حالی ۵۰۰ زن افغانستانی در ایران از برنامه‌ مهارت‌های تدریس متسفید می‌شوند که بیش از ۶۵۰ روز است که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر را از آموزش باز ماند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا