سیگار: منع کار زنان افغان برای سازمانهای کمکرسان «اختلال فاجعهبار» است
سیگار یا دفتر بازرس آمریکا در امور بازسازی افغانستان اعلام کرده است که منع کار زنان برای سازمانهای غیردولتی داخلی و بینالمللی «اختلال فاجعهبار» در روند کمکرسانی است.
سیگار امروز (دوشنبه، ۱۸ ثور) در توییتی به نقل از سخنگویان سازمان ملل نوشته است که تخمین زده میشود حدود ۱۰ میلیون «افغان» در اواخر سال ۲۰۲۲ و اوایل سال ۲۰۲۳ نیاز به کمکهای اضطراری زمستانی داشتند، اما کمکرسانی بهدلیل منع کار زنان در نهادهای غیردولتی با مانع مواجه شده است.
دفتر بازرس آمریکا در امور بازسازی افغانستان تاکید کرده است که فرمان منع کار زنان توسط حکومت فعلی در ماه دسامبر صادر شد و حکومت دستور داد که زنان حق کار در نهادهای غیردولتی داخلی و بیناللمی را ندارند.
سیگار به نقل از پیتر کسلر، از سخنگویان سازمان ملل متحد این فرمان را «اختلال فاجعهبار» خوانده است.
حکومت سرپرست حدود یک ماه قبل کار زنان و دختران افغان را در دفاتر سازمان ملل نیز منع کرد.
سازمان ملل گفته بود که این تصمیم حکومت سرپرست، کار این سازمان از جمله توانایی برای دسترسی به همهی افراد نیازمند را تضعیف میکند.
منع کار زنان برای دفاتر سازمان ملل، واکنشهای جهانی را در پی داشت. شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامهای تصمیم حکومت سرپرست را محکوم کرد.
شورای امنیت هم بر اهمیت حیاتی حضور مداوم یوناما و سایر آژانسها، صندوقها و برنامههای ملل متحد در سراسر افغانستان تاکید کرده است.
با این وجود ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت فعلی این موضوع را ارزش داخلی افغانستان دانسته است.
آقای مجاهد گفته بود: «باید خاطر نشان کرد که حکومت فعلی نمیخواهد برای ملل متحد موانع ایجاد نماید، بلکه میخواهد واضح بسازد که این موضوع ارزش داخلی افغانستان میباشد، برای هیچکس دیگری مشکل ایجاد نمیکند و باید همه جوانب به آن احترام بگذارند.»