سه دختر جوان در هرات بازداشت شدند
در ادامهی سرکوب، وضع محدودیت و بازداشت زنان و دختران از کابل و دیگر ولایات، اینبار منابع مردمی از ولایت هرات میگویند که نیروهای حکومت سرپرست سه دختر جوان و نوجوان را به دلیل نامعلومی از ناحیهی ۱۳ شهرداری این ولایت بازداشت کردند.
دستکم سه منبع مردمی از ولایت هرات که نخواست نامش در خبر ذکر شود، در صحبت با رسانه گوهرشاد گفت که نیروهای حکومت فعلی، عصر روز گذشته (چهارشنبه، ۱۹ ثور) سه دختر را از ابتدای «بازار جزیره-نزدیک کتابخانه رسالت» از مربوطات ناحیه سیزدهم (شهرک الهمدی-جبرئیل) شهر هرات بازداشت کردهاند.
منبع تاکید کرد که دو دختر بازداشت شده حدود بین ۱۹ الی ۲۱ سال و یک دختر دیگر حدود ۱۵ سال سن داشتهاند.
به گفتهی منبع: «دو دختر بزرگتر چادر پوشیده بودند و حجابش کاملاً رعایت شده بود، اما فقط یک دختر کوچکتر که همراه آنها بود چادر نپوشیده بود.»
یک منبع دیگر نیز گفت: «رنجر نیروهای حکومت سرپرست در اول بازار جزیره (کتابخانه رسالت) ایستاد بود. این سه دختر از کنار رنجر عبور کردند که چند نیروی حکومت سر راه آنها ایستادند؛ بعد از چند دقیقه جنجال و گفتگو دختران را داخل رنجر کرده و با خودشان بردند.»
منبع افزود: «دختران بازداشت شده، گریه و ناله میکردند و میگفتند ما را به چه جرمی میبرید. اما نیروهای حکومت فعلی هیچ توضیحی برای آنان نداده و از محل رفتند.»
منبع تاکید کرد: «مردانیکه در آنجا بودند، فقط نظارهگر این رویداد بودند و هیچ واکنشی از خودشان نشان ندادند.»
منبع در مورد هویت دختران بازداشت شده چیزی نگفته است.
همچنین یک منبع دیگر گفت: «رنجر نیروهای حکومت فعلی از سرک عبور میکردند که سه تا دختر کم سن باخودشان خنده و قصه میکردند، نیروهای حکومت جویایی خنده و قصهشان میشوند و بعد از چند لحظه صحبت و جنجال دخترها را بازداشت میکنند و به جای نامعلوم انتقال میدهند.»
منبع میگوید که مردم دلیل این کار نیروهای حکومت فعلی پرسیده، اما آنان گفتهاند که دختران را بخاطر بازجویی به حوزه امنیتی میبرند.
مسوولان محلی ولایت هرات تا اکنون در مورد بازداشت این سه دختر اظهار نظر نکردهاند.
باید گفت که پیش از این نیز ماموران ادارهی امر به معروف و نهی از منکر حکومت سرپرست در برخی از ولایتهای کشور از جمله کابل و بامیان، دایکندی و غزنی چندین زن و دختر را به اتهام «بد حجابی» بازداشت کرده بودند.
دخترانی که به اتهام «بدحجابی» توسط طالبان بازداشت شده بودند، پس از آزادیشان از اخاذی، آزار و اذیت و شکنجه سخن گفتند.
همچنین یوناما یا نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان، در گزارشی موارد اخاذی از خانوادههای دختران بازداشت شده را تایید کرده است.
براساس معلومات موجود و گزارشهای نهادهای بینالمللی این بازداشتها عمدتاً در ساحات هزارهنشین و تاجیکنشین کابل و برخی دیگر از ولایتهای کشور صورت میگرفت که هدف آن، زنان و دختران اقوام هزاره و تاجیک بودند.