اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاجهانخبر

نمایش مستند «سفر نا تمام» از وضعیت زنان افغانستان در کانادا

مستند «سفر نا تمام» که زندگی چهار زن افغانستانی را پس از سقوط نظام جمهوریت و تبعید آنان را دنبال کرده است؛ در فیستوال «هات داکس» در کانادا به نمایش گذشته شد.

نیلوفر مرادی، روزنامه‌نگار اهل افغانستان که پس از سقوط نظام جمهوریت، افغانستان را ترک کرده است، یکی از چهار بانوی‌ است که داستان زندگی‌اش در این مستند گنجانیده شده است.

خانم مرادی با نشر پیامی در حساب کاربری ایکس خود، از نمایش این مستند خبر داده است.

«سفر نا تمام»، زندگی چهار زن افغانستانی را پس از سقوط در تبعید دنبال کرده است و هم‌زمان اعتراض‌های زنان در داخل افغانستان را نیز نشان می‌دهد.

این مستند با پیام «نه به آپارتاید جنسیتی» در فیستوال هات داکس در تورنتو به نمایش گذاشته شده است.

در این مستند، زندگی سه نماینده‌ی سابق پارلمان و یک روزنامه‌نگار گنجانیده شده است.

در همین حال، Hitplay Productions، در مورد این مستند نوشته است: «هنگامی که حکومت فعلی در سال ۲۰۲۱، در افغانستان به قدرت می‌رسند، چهار زن شجاع، سه نماینده‌ی سابق پارلمان و یک روزنامه نگار، یک شبه از موقعیت و حقوق خود محروم می‌شوند و برای امنیت خود از کشور تخلیه می‌شوند. آنان که در کانادا مستقر شده‌اند، از جدا شدن از خانواده‌های‌شان دل شکسته‌اند و برای زنانی که پشت سر گذاشته‌اند می‌ترسند، زیرا می‌دانند که تحت حاکمیت حکومت فعلی، محدودیت‌های حقوق زنان در تاریخ مدرن بی‌نظیر است.»

این در حالی است که پس از سقوط نظام جمهوریت و روی کار آمدن حکومت فعلی، سیاست‌مداران، فعالان حقوق زن، روزنامه‌نگاران و شماری از افغانستانی‌های دیگر در روند تخلیه از افغانستان خارج شدند.

این مستند در حالی روایت زنان در تبعید و اعتراض زنان در افغانستان را به نمایش می‌گذارد که اعتراض‌های خیابانی زنان و دختران به‌شدت سرکوب شده و آنان حق اعتراض و راه‌پیمایی را نیز در برابر نقض حقوق شان ندارند.

همچنین حکومت در بیش از دو سال گذشته، محدودیت‌های شدیدی علیه دختران و زنان وضع کرده است. در حال حاضر دختران و زنان به مکتب و دانشگاه نمی‌توانند.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستورانت‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شده‌اند.

علی‌رغم واکنش‌ها و محکومیت‌های جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیم‌شان درباره‌ی آموزش زنان و دختران عقب‌نشینی نکرده‌اند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.‎

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا