برنامه جهانی غذا به بیش از ۱۵۰۰ خانواده در غزنی کمک نقدی توزیع کرد
مسوولان محلی در ولایت غزنی اعلام کردند که برنامه جهانی غذا به بیش از یک هزار و ۵۰۰ خانواده نیازمند در این ولایت پول نقد کمک کرده است.
ریاست احیا و انکشاف دهات ولایت غزنی امروز (یکشنبه، ۱۷ ثور) با نشر خبرنامهای گفت که این کمکها برای باشندگان ولسوالی مالستان این ولایت، توزیع شده است.
در خبرنامه آمده است که برای هر خانواده مبلغ سه هزار و ۷۰۰ افغانی توزیع شده است.
در خبرنامه شمار مجموعی خانوادههای مستفید شده از کمکهای نقدی را یک هزار و ۵۲۵ خانواده عنوان کرده است.
باشندگان ولسوالی مالستان ولایت غزنی همواره از عدم توزیع کمکهای بشردوستانه به مردم این ولسوالی شاکی بودند. تمام باشندگان این ولسوالی را مردم هزاره و تشیع افغانستان تشکیل میدهند که حکومت سرپرست و نهادهای کمکرسان بینالمللی در قسمت توزیع کمکهای بشری نسبت به این مردم کم توجه بوده اند.
گفته میشود که پس از تسلط حکومت فعلی بر افغانستان، این دومین بار است که باشندگان ولسوالی مالستان از کمکهای جامعه جهانی، مستفید شدهاند.
پیش از این نیز به یکهزار خانواده در مالستان، مواد خوراکی کمک شده بود.
همچنین باشندگان شماری از ولسوالیهای غزنی حکومت سرپرست و نهادهای کمککننده را به برخوردهای سلیقهای در توزیع کمکهای بشردوستانه در این ولایت متهم میکنند و میگویند که در برخی از ولسوالیهای این ولایت، چندین بار کمکها توزیع شده است.
پول نقد و مواد خوراکی در حال حاضر کمک سازمانهای امدادرسان بینالمللی برای خانوادههای نیازمند در افغانستان را تشکیل میدهد.
در حالی این کمکها برای نیازمندان در ولایت غزنی توزیع میشود که سازمان جهانی غذا و اوچا قبلاً چندین مرتبه هشدار داده بود که اگر بودجه مورد نیاز تامین نشود، میلیونها تن در افغانستان گرسنه خواهند ماند.
با این وجود هفته گذشته سازمان جهانی غذا اعلام کرده بود که برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان، در شش ماه آینده به ۹۰۰ میلیون دالر نیاز دارد.
به گفتهی این سازمان، در حالی که گرسنگی در افغانستان وجود دارد، از جامعهی جهانی میخواهد که به حمایتهایش از مردم این کشور ادامه دهد.
برنامه جهانی غذا هشدار داده بود که اگر کمکهای مورد نیاز به مدت زمان تعیین شده برای این سازمان نرسد، مجبور است کمک غذایی را برای ۹ میلیون تن از افغانها قطع کند.
بر اساس آمار برنامه جهانی غذا، شمار نیازمندان به مواد غذایی در افغانستان به مرز ۲۹ میلیون تن رسیده است.
همچنین اوچا دفتر سازمان ملل برای هماهنگی کمکهای بشردوستانه هشدار داده است که اگر بودجه فوری تأمین نشود، میلیونها نفر در افغانستان به سرعت با قحطی، بیماری و مرگ روبهرو خواهند شد.