اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاجهانخبر

سفیر جوانان در سازمان ملل: بیش از دو میلیون دختر در افغانستان از حق آموزش محروم هستند

سارا بهارکی، سفیر جهانی جوانان در سازمان ملل متحد و مسوول یک موسسه خیریه اعلام کرده است که با تسلط حکومت سرپرست بر افغانستان، بیش از دو میلیون دختر از رفتن به مکتب منع شدند.

خانم بهارکی این اظهارات را در نشست رهبران جوان از سراسر جهان که به هدف شریک‌سازی دیدگاه‌ها و راهکارهای آنان برای پیشبرد توسعه پایدار در مقر سازمان ملل برگزار شده بود، مطرح کرده است.

سارا بهارکی که متولد افغانستان است، در این نشست افزود که با وجود تلاش‌های حکومت سرپرست برای خاموش کردن صدای جوانان، به‌ویژه دختران، اما آنان به‌منظور رسیدن به حقوق اساسی‌شان مبارزه می‌کنند.

وی تاکید کرد: «هرچند آموزش در کاهش فقر، درگیری و بحران اقلیمی حیاتی است، اما بیش از دو میلیون دختر در افغانستان از رفتن به مکتب منع شده‌اند و میلیون‌ها تن دیگر در اوکراین، فلسطین و سودان در وضعیت بلاتکلیفی هستند.»

سفیر جوانان در سازمان ملل افزوده است از سازمان ملل متحد درخواست کرده است تا در زمینه برگشت دختران و زنان افغانستان به آموزش و اشتغال گام‌های عملی بردارد.

همچنین او بر لزوم مشارکت جوانان در فرآیندهای تصمیم‌گیری تاکید کرده و خواستار حمایت بیشتر دولت‌ها، سکتور خصوصی و جامعه مدنی در این زمینه شده است.

خانم بهارکی در بخشی از صحبت‌هایش گفت: «نه تنها به این دلیل که جوانان ۱۶ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، یا به این دلیل که ما تحصیل کرده‌ترین نسل هستیم، بلکه به این دلیل که قدرت داریم.»

از سویی هم، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد نیز در سخنرانی خود در این مجمع تاکید کرد که دولت‌ها باید جوانان را در تصیم‌گیری‌های خود سهیم سازند.

دبیرکل سازمان ملل گفت: «ما به جوانان نیاز داریم. و من کاملاٌ متعهد هستم که جوانان را وارد تصمیم‌گیری سیاسی کنم. نه تنها به نظریه‌های شما گوش می‌دهیم، بلکه براساس آن‌ها عمل خواهیم کرد.»

در حالی این اظهارات مطرح می‌شود که حکومت سرپرست پس از تسلط بر افغانستان نه تنها این‌که برای جوانان و زنان فرصت مشورت‌دهی را نداده‌اند، بلکه آنان را از حقوق اساسی‌شان، از جمله حق کار و آموزش محروم کرده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا