سازمان صحی جهان: ۵۰ درصد جمعیت افغانستان از ناراحتیهای روانی رنج میبرند
سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که ۵۰ درصد از جمعیت افغانستان با ناراحتیهای روانی دستوپنجه نرم میکنند و این مورد بر بهرهوری و کیفیت زندگی تأثیر میگذارد.
داکتر حنان بلخی، مدیر منطقهای سازمان صحی جهان برای شرق مدیترانه این اظهارات را در شصتوهفتمین نشست کمیسیون مبارزه با مواد مخدر که برای بررسی بحران سلامت روان و اختلال مصرف مواد مخدر در افغانستان برگزار شده بود، مطرح کرده است.
او تاکید کرد که این امر افراد را در برابر اختلالات سلامت روان و مصرف مواد آسیبپذیر میکند.
وی میگوید که سازمان صحی جهان از سال ۲۰۲۳ میلادی به اینسو با اتحادیه اروپا و دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد برای ارائه خدمات به افراد مبتلا به سلامت روان و اختلالات مصرف مواد مخدر از طریق ۲۰ مرکز و ۲۳ تیم اطلاعرسانی در سراسر افغانستان همکاری میکند.
از سویی هم، رافایلا آیودیس، کاردار اتحادیه اروپا برای افغانستان نیز در این نشست گفت که اولویت سرمایهگذاری در زمینه سلامت روان و اختلالات مصرف مواد مخدر در سطح جهان و این کشور یک مسوولیت مشترک است.
همچنین جین لوک، مدیر بخش تجزیه و تحلیل سیاستها و امور عمومی در دفتر مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان ملل تاکید کرده است: «حمایت از کشاورزان مواد مخدر در افغانستان با گزینههای معیشتی جایگزین، در کنار اقدامات قوی صحی عمومی برای درمان افراد مبتلا به اختلال مصرف مواد مخدر، برای دستیابی به راهحلهای پایدار ضروری است.»
باید گفت که این نشست زیر نام «بحران سلامت روان و اختلال مصرف مواد مخدر جامعه افغانستان را فلج میکند» با اشتراک دفتر مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان ملل، نمایندهگی اتحادیه اروپا در افغانستان و سفارت جاپان در کابل در شهر ویانا، پایتخت اتریش برگزار شده است.
در دو و نیم سال از حاکمیت حکومت سرپرست در افغانستان، ناسلامتی روانی در میان زنان و دختران به علت سرکوب و محدودیتهای حکومت فعلی افزایش یافته است.
سازمان ملل در ماه میزان سال گذشته در گزارشی نوشته بود که میزان اضطراب، انزوا و افسردگی در میان زنان افغان به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
بر اساس آمار دفتر مبارزه با مواد مخدر ملل متحد، از هر سه خانواده افغان، یک خانواده از مواد مخدر آسیب دیده است.