مسوولان شماری از مراکز آموزشی خصوصی در ولایت هرات میگویند که نیروهای حکومت سرپرست در اقدامی تازه، دروازهی شماری از آموزشگاهها را در این ولایت به دلایل نامشخصی مسدود کردهاند.
مسوول یک مرکز آموزشی در شهرک المهدی-جبرییل از مربوطات ناحیه سیزدهم شهرداری هرات با حفظ هویت خود به رسانه گوهرشاد گفت که نیروهای امنیتی حوزهی سیزدهم بدون کدام دلیل شماری از مراکز آموزشی را بسته کردند.
این مسوول میگوید که این اقدام روز گذشته (چهارشنبه، ۱۳ ثور) در جبرییل صورت گرفته است.
او گفت: «صبح مصروف تدریس شاگردان بودیم که نیروهای امنیتی حوزهی سیزدهم، داخل آموزشگاه آمدند و به شاگردان و کارمندان گفتند که بیرون شوید. بعد از بیرون شدن کارمندان و شاگردان، دروازه مرکز آموزشی ما را پلمپ کردند.»
وی علاوه کرد که پس از این اتفاق؛ آنان از نیروهای امنیتی موظف، جویای این واقعه شدند، اما نیروهای امنیتی از دلیل این کار (پلمپ آموزشگاه) اظهار بیخبری کردند و هیچ جزییاتی به آنان ارائه نکردند.
این مسوول مرکز آموزشی افزوده، امکان دارد که بحث جواز و آموزش دختران بخشی از این دلایل باشد.
همچنین مسوول یک مرکز آموزشی دیگر به رسانه گوهرشاد گفت که این مراکز آموزشی شامل؛ «موسسات آموزشی چهارده معصوم، ادیب، اپکس و مرکز آموزشی جامی» میباشد که توسط نیروهای امنیتی بدون ذکر دلیل بسته شده است.
او علاوه کرد: «از نیروهای امنیتی دلیل این کارشان را پرسیدیم و گفت که امر از بالا جای داریم و اگر میخواهید دلیل این کار را بدانید، بروید از جایی که شما را جواز کار داده است، بپرسید.»
وی تاکید کرد که بسته کردن مراکز آموزشی روی روحیه شاگردان تاثیر بسیار منفی دارد و این امکان وجود دارد تا آنان در آینده از آموزش و تحصیل دلسرد شوند. همچنان رفتن به مراکز آموزشی برای شاگردان و خانوادههای آنان یک نوع ترس و دلهره ایجاد میکند که با کدام مشکلی مواجه نشوند.
منبع گفت: «ما موردی داریم که خانوادههای شاگردان به دلیل مشکلات و ترس موجود، مانع آموزش دختران زیرسن و پسرانشان میشوند. این شرایط کمی بهتر شده بود؛ اما با اقدام روز گذشته نیروهای حکومت سرپرست این ترس و دلهره در بین شاگردان و خانواده دوباره زنده شد.»
در حالی شماری از کورسهای آموزشی در هرات بسته میشود که بیش از ۵۹۰ روز است که حکومت افغانستان دروازههای مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم را مسدود کرده است.
همچنین وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی در تاریخ ۲۹ قوس سال گذشته اعلام کرده بود که براساس فیصلهی کابینه و دستور مولوی ندامحمد ندیم، سرپرست این وزارت، تحصیل دختران در دانشگاههای کشور الی امر ثانی «معطل» بماند.
این تصمیمات باعث شد تا دختران زیادی به قصد ادامهی تحصیل راهی کشورهای دیگر شوند، اما حکومت مانع سفر تحصیلی دختران به سایر کشورها شد.
به تعقیب این محدودیتها، وزارت اقتصاد کشور کار زنان در موسسات داخلی و بینالمللی را منع کرد. در تازهترین مورد زنان و دختران از کار در دفاتر سازمان ملل نیز منع شدهاند.
گزارش: رسانه گوهرشاد