اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاجهانخبر

آغاز سال نو تعلیمی؛ رینا امیری: محروم ماندن دختران افغانستان از آموزش دلخراش است

همزمان با شروع سال جدید تعلیمی و محروم بودن دختران و زنان از آموزش و کار در افغانستان، رینا امیری، نماینده‌ی ویژه آمریکا در امور زنان و حقوق‌بشر در افغانستان، ادامه‌ی محرومیت دختران و زنان افغانستان از آموزش را دلخراش عنوان کرد.

خانم امیری این اظهارات را در نشستی تحت نام «بازسازی امنیت از دیدگاه زنانی که تحت سلطه حکومت سرپرست زندگی می‌کنند» مطرح کرده و گفت که دروازه‌های مکاتب در افغانستان در حالی گشایش می‌یاید که دختران بار دیگر نمی‌توانند به مکتب بروند و آموزش ببینند.

او تاکید کرد: «آنچه که در افغانستان می‌گذرد در هیچ کشوری با اکثریت مسلمان و در چارچوب اصول اسلام قابل قبول نیست و بارها در سطح جهانی رد شده است.»

باید گفت که وزارت معارف حکومت سرپرست روز گذشته (چهارشنبه، ۲۹ حوت) مراسمی برای نواختن زنگ مکتب برگزار کرده بود.

حبیب‌الله آغا، سرپرست وزارت معارف در سخنرانی خود در این مراسم به آموزش دختران اشاره نکرد.

همچنین نماینده‌ی آمریکا در امور زنان و حقوق‌بشر در افغانستان در ادامه‌ی صحبت‌هایش افزود که عواقب محدودیت‌های حکومت فعلی بر زنان و دختران تنها بر آنان تأثیر نمی‌گذارند، بلکه تمام جمعیت افغانستان با آن مواجه هستند.

وی هشدار داده است که آنچه در افغانستان اتفاق می‌افتد فقط در افغانستان باقی نمی‌ماند و ما باید به خاطر داشته باشیم.

خانم امیری در بخشی از سخنرانی خود افزود که حکومت سرپرست به اهداف‌اش برای عادسازی روابط دست نخواهند یافت، مگر این‌که این حکومت به مطالبات مردم افغانستان برای حقوق‌شان توجه کنند.

در حالی سال جدید تعلیمی در افغانستان آغاز می‌شود که حکومت سرپرست به عنوان دولت حاکم در افغانستان آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع کرده است.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستورانت‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شده‌اند.

علی‌رغم واکنش‌ها و محکومیت‌های جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیم‌شان درباره‌ی آموزش زنان و دختران عقب‌نشینی نکرده‌اند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.

براساس آمارهای سازمان ملل متحد، براثر این دستورات حکومت فعلی بیش از دو میلیون دختر در افغانستان از آموزش و تحصیل بازمانده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا