نصیراحمد اندیشه: وضعیت زنان افغان نیازمند پاسخ کامل و هماهنگ جامعهی جهانی است
نصیراحمد اندیشه، نمایندهی افغانستان در جنیوا میگوید که وضعیت وخیم زنان و دختران در افغانستان، نیازمند پاسخ هماهنگ جامعهی جهانی است.
آقای اندیشه بیانیهای را که با حمایت نمایندگان چهل کشور طرح شده است، در جریان بحث آزاد در پنجاهوپنجمین اجلاس شورای حقوقبشر سازمان ملل متحد ارائه کرده و گفت که وعدههای حکومت فعلی بهشمول احترام به حقوقبشر برآورده نشده است و زنان و دختران همچنان نمیتوانند به حقوق اساسیشان دسترسی داشته باشند.
او تاکید کرد که کمیسیون منع همهی اشکال تبعیض علیه زنان و دختران به این نتیجه رسیده است که بهدلیل ماهیت گسترده و سیستماتیک رفتارهای حکومت فعلی علیه زنان، این رفتارها ممکن است «آزار و اذیت جنسیتی» محسوب شود.
وی افزود که سرکوب هدفمند و نهادینهشدهی زنان، از سوی کارشناسان، بهویژه ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوقبشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، بهعنوان «آپارتاید جنسیتی» توصیف شده است.
نمایندهی افغانستان در جنیوا افزود که این وضعیت چیزی جز پاسخگویی کامل را نمیطلبد.
در حالی نصیراحمد اندیشه خواستار اقدام جامعهی جهانی جهت احترام به زنان و دختران افغانستان میشود که بیش از دو سال میشود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.
علیرغم واکنشها و محکومیتهای جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیمشان دربارهی آموزش زنان و دختران عقبنشینی نکردهاند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.