نمایشگاه صنایع دستی زنان به مناسبت هشت مارچ، روز جهانی زن از سوی مرکز آموزشی و فن و حرفهی گوهرشاد در شهرک الهمدی-جبرئیل از مربوطات شهر هرات برای سه روز برگزار گردید. در این نمایشگاه صنایع دستی و دستاوردهای زنان و دختران در ۳۸ غرفه به نمایش گذاشته شده است.
مسوولان برگزاری این نمایشگاه در صحبت با رسانه گوهرشاد گفتهاند که در این نمایشگاه صنایع دستی و دستاوردهای زنان از سوی مرکز آموزشی گوهرشاد به نمایش گذاشته شده است.
به گفتهی مسوولان برگزاری این نمایشگاه، در این نمایشگاه صنایع دستی زنان به شمول خامکدوزی، صنایع غذایی، مواد آرایشی، وسایل تزیینی و لباسهای محلی در ۳۸ غرفه در معرض دید اشتراککنندگان قرار گرفته است.
در ادامه آمده است که این نمایشگاه توسط زنان و دختران برگزار شده و هیچگونه حمایتکنندهی مالی نداشته است.
مسوولان این نمایشگاه میگویند که این نمایشگاه با استقبال زنان و دختران و دانشآموزان این مرکز آموزشی مواجه شده و اشتراککنندگان خواستار افزایش چنین نمایشگاههای در سطح شهرک المهدی-جبرییل شدند.
مسوولان برگزاری این نمایشگاه از دولت و نهادهای بینالمللی میخواهند که صنایع دستی زنان را مورد حمایت قرار داده تا آنان نیز بتوانند در رشد اقتصاد جامعه سهم فعال داشته باشند.
از سویی هم، مریم باقری یکی از اشتراککنندگان در صحبت با رسانه گوهرشاد گفت که برگزاری چنین نمایشگاههای باعث رشد فکری و صنایع دستی زنان خواهد شد.
خانم باقری تاکید کرد که برگزاری این نمایشگاه برای زنان و دختران انگیزه میدهد تا آنان از این نمایشگاهها ایده گرفته و برای خودشان زمینهی درآمدزایی را خلق و زندگی شان را رشد دهند.
خانم باقری از عملکرد دولت در قبال زنان و دختران انتقاد نموده و گفت که باید دولت و نهادهای بینالمللی زنان و دختران را حمایت کند تا آنان مانند مردها در آبادی کشور سهم داشته باشند.
نمایشگاه و ایجاد انگیزه برای زنان
همچنین سوسن طاهری اشتراککنندهی دیگر گفت که خوشبختانه در کنار فعالیتهای دستی و هنری در مرکز آموزشی گوهرشاد زمینهی آموزش انگلیسی، کامپیوتر، کمکهای اولیه و خیاطی برای زنان و دختران مهیا شده است.
او از نهادهای مدنی و فرهنگی و دولت خواست که به زنان و دختران توجهی جدی نموده تا زحماتی که زنان متقبل میشوند، نادیده گرفته نشود.
در حالی این نمایشگاه برای زنان و دختران برگزار میشود که بیش از دو سال میشود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.