مولوی عبدالکبیر: فارغان نهادهای تحصیلی افغانستان باید علوم دینی بیاموزند
با وجود منع آموزش دختران بالاتر از صنف ششم و گسترش مدارس جهادی (دینی) در سراسر افغانستان، مولوی عبدالکبیر، معاون رییس الوزرای حکومت سرپرست میگوید که فارغان نهادهای تحصیلی کشور، باید علوم دینی را فراگیرند.
مولوی عبدالکبیر این اظهارات را در مراسم فراغت طلاب مدرسه جامعه الایمان کابل مطرح کرده و گفت که حکومت فعلی «حمایت مردم را دارد» و با داشتن «۳۸ نمایندگی سیاسی در جهان»، در انزوای بینالمللی نیست.
حساب کاربری ارگ در ایکس نوشته است که حکومت فعلی به مدارس دینی توجه ویژه دارد و همچنان میخواهد که علوم عصری نیز در افغانستان توسعه یابد.
او تاکید کرد: «فاصله میان مدارس و مکاتب باید از بین برود و جوان فارغ التحصیل علوم عصری با علوم دینی نیز مجهز شود.»
معاون رییس الوزرا، حکومت پیشین را متهم کرد که در افغانستان کارهای بنیادین عام المنفعه انجام نداده است اما حکومت فعلی پروژههای زیربنایی را در عرصههای احداث بندهای بزرگ و کوچک به منظور مهار آبها، ساخت سرکها و سایر پروژههای بنیادی راه اندازی کرده است.
باید گفت که حکومت فعلی در نصاب درسی مکاتب افغانستان تغییرات آورده و تعداد مضامین دینی را افزایش داده است. حکومت فعلی همچنان صدها مدرسه دینی در افغانستان ایجاد کرده است.
در حالی مولوی عبدالکبیر بر گسترش آموزش در مدارس جهادی تاکید میکند که بیش از دو سال میشود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.
علیرغم واکنشها و محکومیتهای جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیمشان دربارهی آموزش زنان و دختران عقبنشینی نکردهاند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.