وزیر تجارت با هیأت بخش خصوصی بهشمول «۱۵ تاجر زن» به عشقآباد رفت
نورالدین عزیزی، وزیر تجارت حکومت سرپرست میگوید که هیأت بزرگ اقتصادی و مقامهای حکومت فعلی و تاجران افغانستان به شمول ۱۵ زن تجار به عشقآباد پایتخت، ترکمنستان سفر کردهاند تا بخش خصوصی دو کشور نیز مبادلات خود را توسعه دهند.
آقای عزیزی در راس این هیأت که شامل «۱۵ تاجر زن» نیز هست، در دیدار با میرگن قردوف، رییس اتاق تجارت و صنعت جمهوری ترکمنستان، خواستار توسعه مبادلات تجاری شد.
وی افزود: «با امکانات و موادخامی که دو کشور دارد با نشست بخش خصوصی طبعاً در میزان صادرات افزایش رونما خواهد شد.»
او تاکید کرد که رهبر حکومت فعلی «توجه خاص» به حمایت از بخش خصوصی دارد و فرمانهای زیادی در مورد تسهیلات تجارت و جلب سرمایهگذاری در کشور صادر کرده است.
باید گفت که قرار است اولین کنفرانس و نمایشگاه تجاری «ترکمن-افغان» در عشقآباد، پایتخت ترکمنستان برگزار شود و هیأت حکومت فعلی گفتگوهای دوجانبه برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری با ترکمنستان داشته باشد.
وزیر تجارت حکومت فعلی روز (جمعه، ۱۱ حوت) پیش از پرواز به ترکمنستان گفته بود که در نمایشگاه بزرگ تجاری در این کشور، نمایندگان ۲۵۰ شرکت تجاری داخلی و ۵۰ شرکت تاجران افغان از کشور امارات متحده عربی حضور دارند.
همچنین او بخشی از صحبتهایش گفته بود که در این هیأت اقتصادی ۱۵ زن تاجر نیز از کابل همراه آنها سفر میکند و حضورشان «ضروری» است.
در ویدیویی که وزارت تجارت حکومت فعلی روز گذشته (شنبه، ۱۲ حوت) نشر کرد، در تصویر و ویدیو وزارت تجارت این زنان دیده نمیشوند.
آقای عزیزی گفت که این زنان که همراه با محرم خود هستند، در این هواپیما همراه با هیأت اقتصادی سفر میکنند و میخواهند که «ارتقای ظرفیت برای خانمها» نیز باشد.
این اولین بار است که یک مقام حکومت فعلی در سفرهای رسمی اش، زنان نیز شامل هیأتاش میباشند.
باید گفت که بیش از دو سال میشود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.
علیرغم واکنشها و محکومیتهای جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیمشان دربارهی آموزش زنان و دختران عقبنشینی نکردهاند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.