سازمان ملل سه هزار و ۳۰۰ کارمندش را در افغانستان موقتاً خانهنشین کرد
سازمان ملل متحد در واکنش به منع کار زنان در دفتر این نهاد در ننگرهار گفته است که حدود سه هزار و ۳۰۰ کارمند خود را در افغانستان تا دو روز آینده به صورت موقت خانهنشین کرده است.
استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد گفته است که دفتر این سازمان در افغانستان تصمیم حکومت سرپرست مبنی بر ممنوعیت کار زنان برای سازمان ملل را دریافت کرده است.
آقای دوجاریک تاکید کرد که سازمان ملل در حال بررسی تأثیرات این تصمیم حکومت سرپرست میباشد و امروز (چهارشنبه، ۱۶ حمل) با مقامات وزارت خارجهی این حکومت در کابل دیدار خواهد کرد تا شفافیت بیشتر را در این مورد دریافت کنند.
به گفتهی او، حدود ۴۰۰ زن در افغانستان برای سازمان ملل کار میکنند.
همچنین دو منبع از سازمان ملل به خبرگزاری رویترز گفته اند که نگرانیها در مورد اجرای این تصمیم باعث شده است که این سازمان از همهی کارکنان (زن و مرد) بخواهد تا ۴۸ ساعت سر کار نیایند.
این درحالی است که روز گذشته یوناما یا دفتر هیات معاونت سازمان ملل در افغانستان گفته بود که حکومت سرپرست در ننگرهار کار کارمندان زن این سازمان را ممنوع کرده است.
یوناما دربارهی این ممنوعیت ابراز نگرانی کرده است و تاکید کرده بود که نهادهای سازمان ملل نمیتوانند بدون کارمندان زن فعالیت کنند و کمکهای حیاتی ارائه دهند.
همچنین آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز ممنوعیت کار زنان در دفتر این سازمان در ولایت ننگرهار را محکوم کرده و گفته است که اگر این اقدام معکوس نشود، توانایی سازمان ملل برای رساندن کمکهای حیاتی به افرادی که به آن نیاز دارند تضعیف خواهد داشت.
مقامات حکومت سرپرست تا اکنون در این مورد چیزی نگفته است.
حکومت سرپرست سال گذشته خورشیدی نیز طی مکتوبی، زنان را از کار در نهادهای غیر دولتی داخلی و خارجی منع کرده بود.
با وجود واکنشهای تند داخلی و بیرونی، حکومت فعلی این واکنشها از سوی کشورها و نهادهای بینالمللی را مداخله در امور داخلی افغانستان عنوان کرده و بر این تصمیم خود پافشاری کردند.