زنان معترض: زنان و دختران افغانستان باید در مورد سرنوشتشان تصمیم بگیرند
شماری از زنان معترض و اعضای جنبش «شنبههای ارغوانی» به قطعنامهی شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان و تعیین نمایندهی ویژه واکنش نشان داده و میگویند که آنها نگران معاملهی پنهانی این سازمان با حکومت سرپرست هستند و باید زنان و دختران در مورد آیندهشان تصمیم بگیرند.
زنان معترض امروز(یکشنبه، ۱۰ جدی) با ارسال نوارهای ویدیویی به رسانه گوهرشاد گفت که انعکاس وضعیت بد حقوق بشری، افزایش سطح تهدیدات تروریستی، انزوای سیاسی کشور و وضع محدودیتهای مدنی و سیاسی از سوی حکومت سرپرست در قطعنامهی شورای امنیت سازمان ملل متحد، خوشبین است و گفتگوی ملی را نیاز جدی برای بیرون رفت از حالت اسفناک کنونی میداند.
در اعلامیه آمده است که شهروندان افغانستان توقع داشتند تا شورای امنیت با استناد به مادهی ۲۴ منشور سازمان ملل که حفظ صلح و امنیت بینالمللی را تضمین میکند؛ با درنظر داشت این واقعیت که حکومت فعلی عملاً صلح و امنیت جهانی را بهخطر مواجه ساختهاند، از قوهی قهریه در برابر حکومت سرپرست استفاده شود.
اعضای جنبش «شنبههای ارغوانی» تاکید کردند که برخلاف واقعیتهای عینی افغانستان و تجربهی ناکام اقدامات گذشتهی سازمان ملل متحد در امر تعیین نمایندهی ویژه برای کشور، یکبار دیگر در این مسیر گام گذاشته شده که با درنظر داشت رای ممتنع روسیه و چین بهعنوان اعضای دایمی شورای امنیت و تاثیرگذاری شان بر حکومت فعلی، چانس موفقیت آن کم است.
آنان افزودهاند که سازمان ملل متحد و جامعهی جهانی باید به خواست مردم افغانستان و میثاقهای بینالمللی توجه کرده و از تعامل، باجدهی و سازش با حکومت سرپرست خودداری کنند.
زنان معترض میگویند که نگران معاملهی پنهانی سازمان ملل متحد با حکومت فعلی هستند و از مردم افغانستان، بهویژه زنان میخواهند که در مورد سرنوشت شان تصمیم بگیرند.
زنان معترض به این باور هستند که حکومت مشروع، دموکراتیک و غیر متمرکز در افغانستان میتواند تضمینکنندهی منافع مردم افغانستان، کشورهای منطقه و جهان باشد.
این در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل متحد روز(جمعه، ۸ جدی) در نشستی «ارزیابی مستقل افغانستان» توسط فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگ کنندهی ویژهی این سازمان در امور افغانستان را بر اساس مفاد قطعنامهی ۲۶۷۹ شورای امنیت که در ماه مارچ سال جاری میلادی تصویب شد، مورد بررسی قرار داده است.
قطعنامه نقش ضروری زنان در جامعهی افغانستان را سازنده خوانده و بر تعامل با حکومت سرپرست بر اساس آن تاکید کرده است.
این قطعنامه روز گذشته با ۱۳ رای تصویب شد.
نمایندگان روسیه و چین در این نشست رای ممتنع دادهاند.