یونیسف: در سال گذشته ۹۵۰۰ قابله و کارمند صحی را در افغانستان آموزش دادیم
یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل برای افغانستان اعلام کرده است که در سال گذشتهی میلادی حدود ۹ هزار و ۵۰۰ قابله و کارمند بهداشت جامعه را در زمینهی بهداشت مادرانه و نوزادان آموزش داده است.
یونیسف با نشر پیامی در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که خدمات حیاتی بهداشت و تغذیه را به بیش از ۷.۳ میلیون نفر در افغانستان در سال ۲۰۲۳ میلادی ارائه کرده است.
این سازمان به نقل از سمین عالمی، یکتن از قابلهها در یک مرکز صحی نوشته است که بیشتر زنان با کمبود آهن مواجهاند و همچنان زنان تغذیهی مناسب ندارند.
او میگوید که مراکز صحی با افزایش آمار مراجعه کنندگان با کمبود کارمندان زن در بخش صحی مواجه است.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، در مورد هزینهی این آموزش و اینکه این قابلهها در کدام ولایتهای افغانستان آموزش دیده است، جزییات ارایه نکرده است.
باید گفت که پس از تغییر نظام سیاسی در کشور، اقتصاد افغانستان متاثر شده که در نتیجهی آفت اقتصادی بیشتر خانوادهها توانایی تهیهی نیازهای اولیهی شان را ندارند و زنان بیشتر از پیش از این بحران اقتصادی متاثر شدهاند.
حکومت سرپرست پس از به دست گرفتن قدرت، دختران و زنان را از آموزش بالاتر از صنف ششم و دانشگاهها در سراسر کشور محروم کرده است.
همچنین قابل ذکر است که نگرانیها از کمبود کارمندان زن در بخش صحی در سراسر افغانستان در حالی مطرح میشود که حکومت فعلی، به دختران دانشآموختهی دانشکدههای طبی، اجازهی اشتراک در امتحان شورای طبی (اگزیت) را نیز نداده است.
پیش از این قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت حکومت سرپرست در نشست خبری در ولایت ارزگان گفته بود که آنان در سراسر افغانستان با کمبود داکتران زن مواجه هستند.