اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاخبر

امارات متحده عربی: از کار زنان و صلح در افغانستان دفاع کردیم

نمایندگی امارات متحده عربی اعلام کرده است که عضویت این کشور به‌عنوان عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از یک دوره‌ی دوساله پایان یافت و از کار زنان و صلح در افغانستان دفاع کرده است.

نمایندگی این کشور در سازمان ملل با نشر اعلامیه‌ای گفته است که در دوره‌ی عضویت خود در شورای امنیت این سازمان، ارزش‌های مدارا و همزیستی را ترویج کرده و از فلسطین و دیگر مسائل عربی، از کار زنان، صلح و امنیت در افغانستان و هائیتی دفاع کرده است.

در ادامه آمده است: «ما به‌دنبال این بودیم که صدای اصولی و عمل‌گرا در صحنه‌ی پرتلاطم بین‌المللی باشیم.»

باید گفت که امارات متحده عربی همراه با کشور جاپان طی دو سال چندین پیش‌نویس قطع‌نامه درباره‌ی افغانستان را ترتیب کرده است.

این در حالی است که پیش‌نویس قطع‌نامه‌ی سه روز قبل شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز از سوی امارات متحده عربی و جاپان ارائه شده بود. این قطع‌نامه خواستار تعیین نماینده‌ی ویژه از سوی دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان است.

امارات متحده عربی و جاپان پیش‌نویس یک قطع‌نامه‌ی دیگر شورای امنیت درباره‌ی محکومیت ممنوعیت کار زنان در دفترهای سازمان ملل را نیز ترتیب کرده بودند.

با این وجود، نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد مأموریت امارات متحده عربی را موفق خوانده و آن را تبریک گفته است.

باید گفت که شورای امنیت سازمان ملل پنج عضو دائم و ۱۰ عضو غیردائم دارد. چین، آمریکا، روسیه، فرانسه و بریتانیا اعضای دائم شورای امنیت هستند که از حق وتو برخوردار اند. اعضای غیردائم برای یک دوره‌ی دوساله انتخاب می‌شوند.

در حالی این کشور می‌گوید که از کار زنان و دختران افغانستان دفاع کرده است که بیش از دو سال می‌شود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستورانت‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شده‌اند.

علی‌رغم واکنش‌ها و محکومیت‌های جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیم‌شان درباره‌ی آموزش زنان و دختران عقب‌نشینی نکرده‌اند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا