اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاخبر

امسال ۱۶۸ مورد نقض حقوق خبرنگاران در افغانستان ثبت شده است

با وجود تشدید محدودیت بر کار خبرنگاران و رسانه‌ها در افغانستان، مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرده است که در سال ۲۰۲۳ میلادی ۱۶۸ مورد نقض حقوق خبرنگاران را در کشور ثبت کرده است.

این نهاد با نشر گزارشی گفته است که موارد نقض حقوق خبرنگاران شامل جان‌باختن یک خبرنگار، زخمی‌شدن ۱۹ خبرنگار، ۷۸ مورد تهدید و ۶۱ مورد بازداشت خبرنگاران می‌شوند.

در گزارش آمده است: «موارد ثبت شده نقض حقوق خبرنگاران و رسانه‌ها در سال ۲۰۲۳ به لحاظ کمی نسبت به ۲۶۰ رویداد ثبت شده در سال ۲۰۲۲، کاهش چشم‌گیر یافته است، اما از نظر کیفی و ساختاری تغییری مشاهده نمی‌شود.»

مرکز خبرنگاران افغانستان تاکید کرد که در سال ۲۰۲۳ میلادی، هشت مورد منع فعالیت‌ رسانه‌ها توسط حکومت سرپرست را نیز ثبت کرده است.

براساس معلومات این مرکز، در پنج مورد، فعالیت رسانه‌ها به‌صورت موقت و از یک تا چند هفته متوقف شده، اما در سه مورد دیگر، دو وب‌سایت خبری و یک رادیو، همچنان اجازه‌ی فعالیت ندارند.

در ادامه آمده است که حکومت سرپرست برای مدیرمسوولان ۱۰ رسانه‌‌ی خصوصی جلسه‌ی محاکمه‌ی غیابی و برای سه کارمند رادیو و تلویزیون ملی افغانستان و مدیرمسوولان دو شبکه‌ی رادیویی خصوصی، محاکمه‌ی حضوری برگزار کرده‌اند.

براساس گزارش، حکومت فعلی سه کارمند رادیو و تلویزیون ملی افغانستان و مدیرمسوول یک رسانه‌‌ی خصوصی را به دلیل اتهامات جنایی محاکمه کرده، اما در سایر موارد، مسوولان رسانه‌ها و خبرنگاران به‌دلیل کار رسانه‌ای تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.

مرکز خبرنگاران افغانستان در گزارشش گفته است که در حال حاضر مدیرمسوول دو رسانه که هرکدام به یک سال زندان محکوم شده‌اند، در زندان حکومت فعلی در حال سپری کردن دوران محکومیت شان هستند.

این مرکز افزود که حکومت فعلی در بیش از دو سال گذشته، دست‌کم ۱۴ دستورالعمل در مورد رسانه‌ها صادر کرده‌اند که شماری از آن‌‌ها در سال ۲۰۲۳ میلادی صادر شده است.

مرکز خبرنگاران افغانستان با نگرانی از تداوم نقض حقوق خبرنگاران و رسانه‌ها، از حکومت سرپرست خواسته است که دستورالعمل‌های فراقانونی را لغو و زمینه‌ی فعالیت آزاد رسانه‌ها را بر مبنای قانون رسانه‌ها و قانون دسترسی به اطلاعات، فراهم کند.

باید گفت که حکومت سرپرست از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، محدودیت‌های گسترده بر فعالیت رسانه‌ها و خبرنگاران وضع کرده‌اند.

همچنین حکومت فعلی خبرنگاران زن را در رسانه‌های افغانستان مجبور به پوشاندن صورت شان با ماسک سیاه کرده است و در شماری از ولایت‌ها نیز نشر صدای زن از رسانه‌ها را ممنوع کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا