اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاخبر

خلیل‌الرحمان حقانی: در مدارس دینی افکار جهادی و نظامی هم آموزش داده شود

با وجود وضع محدودیت‌های شدید بر آموزش دختران در مکاتب و دانشگاه‌های افغانستان، خلیل‌الرحمان حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت سرپرست در تازه‌ترین اظهار نظرش گفته است که در مدارس دینی در کنار آموزش‌های دینی، «افکار جهادی و نظامی نیز آموزش» داده شود.

وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت فعلی با نشر خبرنامه‌ای گفته است که آقای حقانی این اظهارات را در مراسم فراغت شاگردان مدرسه‌ی جهادی در ولایت پکتیا بیان کرده است.

وی تاکید کرد که مدرسه‌ها و مساجد مراکز اسلام هستند و حفاظت و گسترش آن مسوولیت همه است.

در خبرنامه آمده است: «خلیل‌الرحمان حقانی از علما خواست تا در مدارس غیر از آموزش‌های دینی، به طلاب افکار جهادی و نظامی نیز آموزش داده شود تا باشد هر زمان آماده‌ی دفاع از اسلام و کشور باشند.»

همچنین او در سخنرانی‌اش بر گسترش و تقویت مدارس در روستاها نیز تاکید کرده است.

این در حالی است که پس از روی کار آمدن حکومت سرپرست در افغانستان شمار مدارس جهادی و مذهبی چندین برابر شده است.

اخیرا خبرهای «جایگزینی» مدارس مذهبی دخترانه و پسرانه به جای مکاتب معمول از سوی حکومت فعلی با واکنش‌های گسترده مواجه شده است و سازمان دید‌بان حقوق بشر آن را «کاملاً غیرقابل قبول» خوانده است.

در حالی بر گسترش مدارس جهادی در افغانستان تاکید می‌شود که  بیش از دو سال می‌شود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستورانت‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شده‌اند.

علی‌رغم واکنش‌ها و محکومیت‌های جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیم‌شان درباره‌ی آموزش زنان و دختران عقب‌نشینی نکرده‌اند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا