دو زن خبرنگار افغان برنده جایز «لادلی» شدند
رسانههای بینالمللی گزارش دادهاند که نهاد هندی «پاپیولشن فرست» جایزه ترویج تساوی جنسیتی خود را به دو زن مستندساز و خبرنگار اهل افغانستان اعطا کرده است.
در گزارش آمده است که فتانه بیات و مینه حبیب به پاس فعالیتهایشان در انعکاس مبارزات زنان افغان و گزارشهای تحقیقی درباره زنان، جایزه لادلی را به دست آوردند.
فتانه بیات و مینه حبیب از افغانستان همراه با ۴۵ برنده دیگر از شش کشور آسیای جنوبی انتخاب شدند.
فتانه بیات، مستندساز افغان از زمان تسلط حکومت سرپرست بر افغانستان بهرغم حملات، تهدیدها و دستگیریها، تلاش کرده در مستندهایش بیشتر بر روایتهای اعتراضی زنان تمرکز کند.
این سازمان خانم بیات را برای ساخت مستندهایش در مورد زنان افغانستان و مبارزات آنها برای اعاده حقوقشان مستحق دریافت جایزه امسال دانسته که این هفته به وی اعطا شد.
همچنین خانم حبیب نیز از سال ۲۰۰۶ گزارشهای تحقیقی درباره وضعیت زنان در افغانستان تهیه کرده است. او با تاسیس روزنامه رویداد نیوز تلاش کرده است تا در برابر چالشهای فراروی خبرنگاران زن بایستد.
این دو زن که هر دو در افغانستان به فعالیتهای خود ادامه دادهاند و به دلیل محدودیتهای حکومت سرپرست نتوانستند برای دریافت جایزه خود از کشور خارج شوند.
خانم بیات در بیانیهای پس از دریافت جایزه گفت: «این جایزه برای من یک افتخار بزرگ است. من این جایزه را به همه زنان افغانستان تقدیم میکنم که برای برابری مبارزه میکنند.»
مینه حبیب نیز در بیانیهای گفت: «این جایزه به من انگیزه میدهد تا به مبارزه برای حقوق زنان در افغانستان ادامه دهم.»
قابل ذکر است که پاپیولشن فرست یک سازمان غیرانتفاعی هندی است که در زمینه آگاهیدهی جنسیتی در رسانهها در کشورهای آسیای جنوبی فعالیت فعالیت دارد.
این نهاد سالانه از افراد و سازمانهایی که در زمینه برابری جنسیتی در رسانهها فعالیت میکنند و تاثیر مثبتی بر جامعه داشتهاند، قدردانی میکند.
در حالی این دو دختر افغان برندهی این جایزه میشود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.