اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاخبر

گزارشگران بدون مرز خواستار آزادی خبرنگاران زندانی در افغانستان شد

سازمان گزارشگران بدون مرز به بازداشت خبرنگاران از سوی حکومت سرپرست واکنش نشان داده و خواستار آزادی سلطان‌علی جوادی، مدیرمسوول «رادیو‌ نسیم» در دایکندی و عبدالرحیم محمدی، خبرنگار تلویزیون تمدن در قندهار از زندان شده است.

این نهاد با نشر اعلامیه‌‌ای گفته است که یکی از این خبرنگاران پس از محاکمه و محکوم شدن پشت درهای بسته‌ و یکی دیگر آنان هنگام تهیه‌ی گزارش بازداشت شده است.

در ادامه آمده است که عبدالرحیم محمدی، خبرنگار تلویزیون تمدن در قندهار، به‌دلیل عدم ارائه مدارک هویتی در یک ایست بازرسی نیروهای حکومت سرپرست در چهارم دسامبر بازداشت و زندانی شده است.

گزارشگران بدون مرز تاکید کرد که استخبارات حکومت سرپرست و مقام‌های محلی حکومت در قندهار، اطلاعاتی در مورد دستگیری این خبرنگار ارائه نکرده‌اند‌.

از سویی هم شماری از منابع به رسانه‌ها گفته است که عبدالرحیم محمدی از زندان حکومت سرپرست در قندهار رها شده است، اما نمی‌خواهد خبر رهایی‌اش رسانه‌ای شود.

نهادهای حامی خبرنگاران و رسانه‌ها نیز تا اکنون در مورد رهایی او چیزی نگفته‌اند.

همچنین سازمان گزارشگران بدون مرز در بخش از اعلامیه‌اش گفته است که سلطان‌علی جوادی نیز بدون حضور وکیل مدافع در یک دادگاه پشت درهای بسته، به یک سال زندان محکوم شده است.

این سازمان گفته اسست که با مسدودشدن رادیو نسیم از سوی حکومت سرپرست، اکنون در دایکندی تنها یک رادیوی محلی به نام «صدای قریه» فعال است.

در ادامه آمده است که پیش از تسلط حکومت فعلی در افغانستان، در ولایت دایکندی پنج‌ رادیوی محلی فعال بود.

در عین حال، بخش جنوب آسیای سازمان گزارشگران بدون مرز گفته است که آزادی مطبوعات از زمان تسلط دوباره‌ی حکومت فعلی بر افغانستان، سقوط کرده و رسانه‌های مستقل سرکوب می‌شوند.

این نهاد از حکومت سرپرست خواسته‌ است که به تعقیب رسانه‌های مستقل افغانستان پایان دهد و سلطان‌علی جوادی و عبدالرحیم محمدی را فورا آزاد کند.

این در حالی است که استخبارات حکومت سرپرست در دایکندی در ۱۵ ماه میزان سلطان‌علی جوادی و دو همکارش را برای دومین‌بار بازداشت کرد.

همکاران آقای جوادی پس از مدتی آزاد شد، اما او به تازگی از سوی دادگاه ابتدایی ولایت دایکندی به یک سال زندان محکوم شده است.

باید گفت که حکومت سرپرست از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، محدودیت‌های گسترده‌ای در برابر کار خبرنگاران و رسانه‌های آزاد وضع کرده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا