اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاجهانخبر

زنان معترض در ناروی: زنان افغانستان به‌طور کامل از حقوق خود محروم شدند

شماری از زنان معترض و اعضای «جنبش زنان عدالت‌خواه افغانستان» در کشور ناروی به‌مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان می‌گویند که با حاکمیت حکومت سرپرست در کشور، تمام پیشرفت‌ها در زمینه‌ی حقوق‌ بشر، حقوق زنان و حقوق مدنی ضرب صفر شده است.

این جنبش امروز (شنبه، ۴ قوس) همزمان با روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان با نشر اعلامیه‌‌ای گفته است: «ما در جهانی زندگی می‌کنیم که با تمام پیشرفت‌ها، هنوز زنان ]بزرگ‌ترین قربانیان خشونت[ هستند.»

در ادامه آمده است: «ما در مقطعی از زمانی هستیم که دنیا به‌خاطر تغییرات و پیشرفت‌های چشم‌گیر در تکنالوژی به خود می‌بالد و افتخار می‌کند، اما در عین حال در کشوری به‌نام افغانستان، زنان به‌طور کامل از ابتدایی‌ترین حقوق خود محروم شده‌اند.»

اعضای جنبش زنان عدالت‌خواه افغانستان در کشور ناروی تاکید کرد: «جای تأسف این است که به‌صورت منظم یا هفتگی مبالغ هنگفتی پول بدست حکومت فعلی رسانده می‌شود و نشست‌ها و کنفرانس‌های متعدد در جهت عادی‌سازی رفتار و مشروعیت دادن حاکمیت حکومت سرپرست از سوی متمدن‌ترین کشورهای جهان در حال برقراری است.»

در اعلامیه‌ی اعضای این جنبش آمده است: «اگرچه ما زنان افغانستان امروز خود را در برابر منفعت‌طلبی‌های جهان تنها می‌بینیم، اما دست از مبارزه و اعتراض به تمامیت‌خواهی، نقض حقوق‌ بشر و اعمال ضدبشری حکومت سرپرست برنمی‌داریم.»

امروز (شنبه، ۴ قوس) برابر با ۲۵ نوامبر مصادف با روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان است. این روز در سال ۱۹۹۹ از سوی سازمان ملل متحد نامگذاری شد.

همچنین سازمان عفو بین‌الملل نیز به مناسبت ۲۵ نوامبر کارزاری را برای حمایت از زنان و دختران افغانستان راه‌اندازی کرده است.

این کارزار از روز (شنبه، ۴ قوس) تحت عنوان «برای زنان افغان صحبت کنید»، آغاز و تا ۱۶ روز ادامه خواهد داشت.

در حالی از ۲۵ نوامبر در سراسر جهان تجلیل می‌شود که زنان و دختران در افغانستان پس از تسلط دوباره حکومت فعلی، افزایش خشونت مبتنی بر جنسیت را تجربه می‌کنند.

بربنیاد گزارش نهادهای حقوق بشری، حکومت سرپرست در دو سال اخیر، بیش از ۵۰ فرمان محدودکننده علیه زنان و دختران افغانستان صادر کرده‌اند که یکی از نمونه‌های برجسته‌ تبعیض سیستماتیک علیه زنان افغانستان به‌شمار می‌رود.

همچنین حکومت سرپرست در بیش از دو سال حاکمیت خود بر کشور، مکاتب دخترانه را به‌روی دختران بالاتر از صنف ششم مسدود کرده است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا