گردهمایی در دانشگاه جورجتاون قطر؛ بر اهمیت آموزش دختران افغان تاکید شد
دانشگاه جورجتاون قطر با برگزاری گردهمایی در مورد آینده افغانستان، اهمیت و ارزش آموزش با چالشهای اجتماعی و بشردوستانه، بحث و گفتگو کرد.
این دانشگاه اعلام کرده است که محور بحث گردهمایی، نظام آموزشی در افغانستان بود که اشتراککنندگان، آموزش دختران و پسران را تنها راه رسیدن به یک جامعه مرفه، صلحآمیز و تامین عدالت اجتماعی عنوان کرد.
شرکت کنندگان در این گردهمایی نیاز به تلاشهای جمعی برای تبدیل آموزش به ابزاری واقعی برای دستیابی به صلح، رفاه و عدالت اجتماعی را ضروری دانسته و تاکید کردند که آموزش یکی از معدود زمینههای اساسی است که آینده افغانستان به آن بستگی دارد.
در این گردهمایی، دکتر صفوان المصری، رییس دانشگاه جورج تاون قطر گفت: «مردم افغانستان در آستانهی بحران انسانی و اقتصادی قرار دارند و مستلزم راه حلهای فوری میباشد.»
وی تاکید کرد که با وجود اینکه کمکهای بشردوستانه بینالمللی ضروری است، اما به تنهایی نمیتواند به علل زمینهای وخامت اوضاع در کشور، از جمله اختلافات و درگیریهای سیاسی موجود و دخالت عناصر و احزاب با نفوذ خارجی، رسیدگی کند.
از سویی هم، فاطمه جیلانی، مذاکره کننده صلح و رییس سابق جمعیت هلال احمر افغانستان بر لزوم مشارکت و حمایت از زنان و دختران برای دسترسی به آموزش تاکید کرد.
همچنین سلمان بن شاه، یکی از اشتراککنندگان ابراز کرد که برای ارائه آموزشی با کیفیت توسط معلمان شایسته، بخش آموزش مستلزم تغییر اساسی میباشد.
این گردهمایی در حالی برگزار میشود که بیش از دو سال میشود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.