اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاخبر

آصف درانی: منع آموزش دختران افغان اسلامی نیست، ممکن است قبیله‌ای و فرهنگی باشد

آصف درانی، نماینده‌ی ویژه پاکستان در امور افغانستان به وضع محدودیت علیه زنان و دختران افغان واکنش نشان داده و می‌گوید که ممنوعیت تحصیل و کار زنان توسط حکومت سرپرست اسلامی نیست، بلکه ممکن است این سیاست قبیله‌ای یا فرهنگی باشد.

آقای درانی این اظهارات را در گفتگوی سالانه «مارگالا» در اسلام‌آباد مطرح کرده است.

وی در این گفتگو تاکید کرد که پاکستان و سایر کشورها از حکومت سرپرست انتظار دارند، ممنوعیت حق تحصیل و کار دختران و زنان را لغو کنند.

او افزود: «می‌گویند وضع محدودیت بر زنان و دختران اسلامی است. اسلامی نیست. ممکن است این شیوه قبیله‌ای یا فرهنگی باشد، اما اسلامی نیست.»

نماینده‌ی ویژه پاکستان در امور افغانستان گفت که همسایگان این کشور به همراه روسیه تفاهم کرده‌اند که در صورت تحقق شرایط خاص، حکومت فعلی را به‌طور همزمان به رسمیت بشناسند.

آصف درانی می‌گوید: «در میان همسایگان نزدیک افغانستان و روسیه تفاهم وجود دارد که ما حکومت سرپرست را همزمان و نه یک‌جانبه به رسمیت خواهیم شناخت.»

در حالی آقای درانی بر رفع محدودیت علیه زنان و دختران تاکید می‌کند که بیش از دو سال می‌شود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستورانت‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شده‌اند.

علی‌رغم واکنش‌ها و محکومیت‌های جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیم‌شان درباره‌ی آموزش زنان و دختران عقب‌نشینی نکرده‌اند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.

همچنین با گذشت بیش از دو سال تا اکنون هیچ کشوری رسماً حکومت فعلی را به رسمیت نشناخته است، اما با این هم شماری از کشورها با حکومت سرپرست رابطه برقرار کرده‌اند.

تا اکنون مبارزه با گروه‌های افراطی، احترام به حقوق بشر و تشکیل دولت فراگیر با حضور نمایندگان اقوام افغانستان از شروط کشورها برای شناسایی حکومت فعلی عنوان شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا