موسسه گالوپ: زنان و دختران شمال افغانستان در رنج زندگی میکنند
موسسه گالوپ در یک نظرسنجی تازه اعلام کرده است که اکثر زنان و مردم شمال افغانستان در رنج زندگی میکنند.
این نهاد با نشر نظرسنجی تازه گفته است که در کنار زنان، مردان نیز به این باور هستند که در افغانستان با زنان با احترام رفتار نمیشود.
موسسه گالوپ پس از انجام یک نظرسنجی در میان زنان و مردان افغانستان نوشته است که چشم انداز وضعیت زنان و دختران در افغانستان در سال ۲۰۲۳ میلادی و همچنان صدها هزار زن و دختر پناهنده غیرقانونی که پاکستان در حال حاضر آنها را مجبور به بازگشت به افغانستان میکند، همچنان بد است.
این نظرسنجی نشان میدهد که تنها ۱۱ درصد از زنان افغانستان از آزادی و شرایط فعلی راضی هستند که رکورد پایینی دارد.
موسسه گالوپ تاکید کرد که فقط ۱۷ درصد زنان معتقدند که در افغانستان با زنان محترمانه رفتار میشود. این آمار در عین حالی که روند طبیعی یک نظرسنجی انجام شده است، بسیار پایین محسوب میشود.
این نهاد تاکید کرد که میزان رضایتمندی زنان افغانستان از ۲۹ به ۱۱ درصد در سال ۲۰۲۳ میلادی کاهش پیدا کرده است.
این موسسه همچنین اظهار داشته که در وضعیت مشابه زنان، همان محدودیتهایی که زنان را رنج میدهد، مردان افغانستان را نمیرنجاند.
موسسه گالوپ افراد را بر اساس نحوه رتبهبندی زندگی فعلی و آینده خود در مقیاس عمودیجدول با شمارههای صفر تا ۱۰ به عنوان «شکوفنده»، «مبارزه» یا «رنج میکشند» طبقهبندی کردهاست که در این میان زنان افغانستان در طبقه رنج اینجدول قرار گرفته است.
اینموسسه گفته است که مردم شمال افغانستان در رنج زندگی میکنند که فیصدی آنها ۹۰ درصد از سال ۲۰۲۱ تاکنون عنوان شده است و گالوپ در ادامه گفته که این سطح رنج بالاترین درجه رنج از سال ۲۰۰۵ محسوب میشود.
در حالی موسسه گالوپ وضعیت زندگی زنان افغانستان را نگران عنوان کرد که بیش از دو سال میشود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.