اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاخبر

اوچا: بیش از ۳۶ هزار کودک افغان از کمک‌های بشری محروم شدند

در ادامه‌ی کاهش بودجه سازمان‌های امدادرسان برای افغانستان، اوچا یا دفتر هماهنگ‌کننده‌ی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد از «شکاف‌های مالی» ناشی از کاهش کمک‌های بشری برای نیازمندان در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

اوچا امروز (یک‌شنبه، ۱۹ سنبله) در شبکه‌ اجتماعی ایکس خود نوشته است که به‌دلیل نبود بوجه کافی، بیش از ۳۶٫۶ هزار کودک زیر پنج سال در افغانستان از بسته‌های کمکی محروم شده‌اند.

دفتر هماهنگ‌کننده‌ی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل تاکید کرد که همچنان دسترسی حدود ۱۰۰ هزار تن به خدمات اولیه صحی در سراسر افغانستان به‌دلیل کمبود بودجه کاهش یافته است.

با این وجود چند وقت پیش اوچا گفته بود که کاهش ۱٫۳ میلیارد دالری بودجه این نهاد سبب می‌شود که شماری از افراد آسیب‌پذیر در افغانستان در فصل سرما با گرسنگی، بیماری و حتی مرگ روبه‌رو شوند.

اوچا افزود که به‌دلیل پایین آمدن سقف بودجه، اکنون از ۹ میلیون افغان آسیب‌پذیر، تنها پنج میلیون تن آن‌ها کمک دریافت می‌کنند.

همچنین این سازمان می‌گوید که در کنار این، حدود ۲۶۲ مرکز صحی سیار که برای دو میلیون افغان در بخش صحت فعالیت می‌کردند نیز مجبور به توقف ارائه خود خدمات شده‌اند.

براساس اطلاعات اوچا، این نهاد در سال روان تنها ۸۰۱ میلیون دالر بودجه دریافت کرده است که حدود ۲۵ درصد نیازها را فراهم می‌کند.

همچنین نهادهای بین‌المللی در سال جاری میلادی بارها از پی‌آمدهای کمبود بودجه برای ارائه‌ی کمک‌های بشردوستانه به افراد آسیب‌پذیر در افغانستان هشدار داده‌اند.

بر اساس آمار نهادهای زیرمجموعه‌ی سازمان ملل متحد، ۲۹.۲ میلیون نفر در افغانستان نیاز به کمک‌های بشردوستانه دارند و وضعیت بشری در این کشور رو به وخامت است.

باید گفت که زیر سایه حاکمیت حکومت فعلی با گذشت هر روز، فقر و بیکاری در جامعه افزایش می‌یابد و بسیاری از شهروندان افغانستان برای فرار از سلطه‌ حکومت فعلی، تلاش می‌کنند از هر طریق ممکن به کشورهای همسایه و اروپایی مهاجرت کنند.

قابل ذکر است که دستور حکومت فعلی مبنی بر ممنوعیت کار زنان در نهادهای امدادرسان به‌شمول دفترهای سازمان ملل متحد در افغانستان، باعث کاهش کمک‌های بشردوستانه به این کشور شده است؛ اما حکومت سرپرست کاری برای لغو این محدودیت‌ها نکرده‌ است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا