دانشگاه ملی استرالیا: نزدیک به ۲۰ میلیون نفر در افغانستان با گرسنگی روبهرو هستند
در ادامهی کاهش بودجه سازمانهای امدادرسان و وضع محدودیت بر روند توزیع کمکهای بشردوستانه در افغانستان، دانشگاه ملی استرالیا اعلام کرده است که نزدیک به ۲۰ میلیون تن در کشور با گرسنگی روبهرو هستند.
این دانشگاه در تازهترین گزارش خود نوشته است که احتمال دارد در زمستان پیشرو شماری از شهروندان افغانستان با قحطی روبهرو شوند.
در ادامه گزارش آمده است: «فروپاشی اقتصاد افغانستان پس از خروج ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ میلادی، به کمبود مواد غذایی در حال حاضر منجر شده است. این کمبودی تا حدی ناشی از پایان پشتیبانیهای مالی غرب، خشکسالی شدید و افزایش بهای گندم به دلیل جنگ اوکراین است. اما سیاستهای مخربی که حکومت سرپرست از یک طرف و ایالات متحده و متحدان اروپاییاش از سوی دیگر دنبال میکنند نیز در این امر نقش داشته است.»
از سویی هم، اوچا یا اداره هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرده است که ۱۲۵میلیون دالر را به کشورهای که به کمک نیاز دارند در نظر گرفتهاند که از این میان ۲۰ میلیون دالر را به افغانستان اختصاص داده شده است.
فرحان الحق، معاون سخنگوی سازمان ملل متحد، گفت: «از آغاز سال روان میلادی تا اکنون، ۱۰ میلیون تن نیازمند در افغانستان از دریافت کمکهای برنامه جهانی خوراک محروم شدهاند.»
این در حالی است که نهادهای بینالمللی در سال جاری میلادی بارها از پیآمدهای کمبود بودجه برای ارائهی کمکهای بشردوستانه به افراد آسیبپذیر در افغانستان هشدار دادهاند.
بر اساس آمار نهادهای زیرمجموعهی سازمان ملل متحد، ۲۹.۲ میلیون نفر در افغانستان نیاز به کمکهای بشردوستانه دارند و وضعیت بشری در کشور رو به وخامت است.
باید گفت که زیر سایه حاکمیت حکومت فعلی، با گذشت هر روز فقر و بیکاری در جامعه افزایش مییابد و بسیاری از شهروندان افغانستان برای فرار از سلطه حکومت فعلی، تلاش میکنند از هر طریق ممکن به کشورهای همسایه و اروپایی مهاجرت کنند.
قابل ذکر است که دستور حکومت فعلی مبنی بر ممنوعیت کار زنان در نهادهای امدادرسان بهشمول دفترهای سازمان ملل متحد در افغانستان، باعث کاهش کمکهای بشردوستانه به این کشور شده است؛ اما حکومت سرپرست کاری برای لغو این محدودیتها نکرده است.