سازمان جهانی غذا: زنان و دختران افغان بیش از هر زمان دیگر به حاشیه رانده شدهاند
سازمان جهانی غذا اعلام کرده است که حکومت سرپرست زنان و دختران را از کار کردن در ادارات غیردولتی داخلی و بینالمللی از جمله نهادهای سازمان ملل منع کرده است که این مسئله منجر به مختلشدن جریان توزیع کمکهای بشردوستانه شده است.
این سازمان با نشر پیامِ در صفحه اجتماعی ایکس خود نوشته است که زنان و دختران در افغانستان بیش از هر زمان دیگر از زندگی اجتماعی، به حاشیه رانده شدهاند.
قابل ذکر است که حدود یکسال میشود حکومت فعلی، زنان و دختران را از کار در دفاتر و ادارات سازمانهای بینالمللی کمکرسانی از جمله سازمان ملل متحد منع کرده است.
سازمان جهانی غذا گفت که فرصتهای زنان برای اشتغال و تمویل فرزندانشان، به دلیل به حاشیهرانده شدن از زندگی اجتماعی، محدود شده است.
این سازمان یکی از ادارات مرتبط با سازمان ملل است.
با این وجود این نهاد قبلاً در یک اعلامیهای دیگر گفته بود که کمکهای غذایی به ویژه برای جلوگیری از سوءتغذی برای یک میلیون زن و کودک افغان، کاهش یافته است.
پس از تسلط دوبارهی حکومت فعلی بر افغانستان، در بیش از دو سال گذشته محدودیتهایی شدید بر دختران و زنان در زمینههای آموزش و کار، خروج از خانه و مشارکت در امور اجتماعی وضع شده است.
همچنین نهادهای بینالمللی در سال جاری میلادی بارها از پیآمدهای کمبود بودجه برای ارائهی کمکهای بشردوستانه به افراد آسیبپذیر در افغانستان هشدار دادهاند.
بر اساس آمار نهادهای زیرمجموعهی سازمان ملل متحد، ۲۹.۲ میلیون نفر در افغانستان نیاز به کمکهای بشردوستانه دارند و وضعیت بشری در این کشور رو به وخامت است.
باید گفت که زیر سایه حاکمیت حکومت فعلی با گذشت هر روز، فقر و بیکاری در جامعه افزایش مییابد و بسیاری از شهروندان افغانستان برای فرار از سلطه حکومت فعلی، تلاش میکنند از هر طریق ممکن به کشورهای همسایه و اروپایی مهاجرت کنند.
قابل ذکر است که دستور حکومت فعلی مبنی بر ممنوعیت کار زنان در نهادهای امدادرسان بهشمول دفترهای سازمان ملل متحد در افغانستان، باعث کاهش کمکهای بشردوستانه به این کشور شده است؛ اما حکومت سرپرست کاری برای لغو این محدودیتها نکرده است.