هشدار زنان معترض: اگر به خواستههای ما رسیدگی نشود، دست به اعتصاب غذا و اعتراضات میزنیم
شماری از زنان معترض و اعضای «جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان» از عملکرد حکومت سرپرست در قبال زنان و دختران انتقاد نموده و میگویند که در صورت عدم رسیدگی به خواستههای آنان، در داخل کشور دست به اعتصاب غذا و اعتراضات بزرگتر خواهند زد.
اعضای این جنبش امروز (سهشنبه، ۱۴ سنبله) با صدور یک قطعنامه گفتهاند که آپارتاید جنسیتی در افغانستان با گذشت هر روز شدیدتر میشود و جامعهی جهانی در سکوت کامل قرار دارد.
زنان معترض از اعتصاب غذایی ۱۲ روزهی شماری از فعالان حقوق زن اهل افغانستان در آلمان اعلام حمایت کردهاند.
اعضای جنبش خودجوش زنان افغانستان خواستار جلوگیری از «آپارتاید جنسیتی» در کشور، قطع کمکهای نقدی به حکومت فعلی و ممنوع شدن سفر رهبران این حکومت به خارج از افغانستان شدهاند.
همچنین در بخش قطعنامه آمده است که زنان معترض از جامعهی جهانی و سازمان ملل خواستهاند که از زنان افغانستان بهصورت گسترده حمایت کنند.
آنان در ادامه خواستهاند که جهان نباید حکومت فعلی را به رسمیت بشناسند و برای نجات افغانستان کارهای بنیادی و عملی انجام دهند.
زنان معترض هشدار دادهاند که اگر به خواستههایشان رسیدگی نشود، در داخل افغانستان نیز دست به اعتصاب غذایی خواهند زد و اعتراضات گستردهتر راهاندازی خواهند کرد تا جهان شاهد عمق فاجعه و نتیجهی آپارتاید جنسیتی در افغانستان باشد.
این در حالی است که تمنا زریاب پریانی و شماری دیگر از فعالان حقوق زن اهل افغانستان در اعتراض به آنچه که بیتوجهی جهان به وضعیت زنان افغانستان میگویند، اعتصاب غذا کردهاند.
آنان خواستار به رسمیتشناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان، آزادی زندانیان سیاسی از زندانهای حکومت سرپرست و توقف حمایت مالی و سیاسی از حکومت فعلی هستند.
با این وجود، کشورها و سازمان ملل متحد، از جمله ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل متحد در افغانستان تا اکنون دربارهی اعتصاب غذایی فعالان حقوق زن در آلمان چیزی نگفتهاند.
آقای بنت اخیراْ در برخی از کشورها، از جمله ترکیه با فعالان حقوق زن در خارج دربارهی وضعیت حقوق بشر گفتگو کرده است.
افغانستان پس از حاکمیت حکومت فعلی با بحران حقوق بشری مواجه شده است.
در حال حاضر زنان و دختران اجازهی تحصیل و کار را ندارند.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
قابل ذکر است که حکومت سرپرست با وجود واکنشهای جهانی و اعتراضات گستردهی دختران در بسیاری از ولایتهای کشور، بر تصمیم خود مبنی بر ممنوعیت تحصیل دختران پافشاری کرده و هیچ توجهی به خواستههای شهروندان کشور نکردهاند.