سازمان جهانی صحت: بهدلیل کمبود بودجه، احتمال دارد روزانه ۲۴ مادر در افغانستان جان بدهند
در ادامهی وضع محدودیت بر موسسات ملی و بینالمللی و کمبود بودجهِ نهادهای مددرسان، سازمان جهانی صحت هشدار میدهد که با بودجهی بشردوستانهی فعلی، احتمال میرود که در روز ۲۴ مادر در افغانستان بهدلیل امراض قابل پیشگیری، جان بدهند.
این نهاد امروز (دوشنبه، ۶ سنبله) با نشر پیامی در پلتفرم ایکس خود نوشته است که پیشبینی میشود که این آمار بهصورت چشمگیری افزایش یابد.
سازمان جهانی صحت تاکید کرد که برای ارائهی خدمات صحی به مردم افغانستان تا پایان سال جاری میلادی به ۱۲۵ میلیون دالر بودجهی دیگر نیاز دارد.
قابل ذکر است که این نهاد پیش از این نیز از پیآمدهای کمبود بودجه برای ارائهی خدمات صحی به افراد نیازمند در افغانستان هشدار داده بود.
بر اساس آمار اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد، ۲۸.۸ میلیون نفر در افغانستان نیاز به کمکهای بشردوستانه دارند.
دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد گفته است که در درخواست جدید خود خواستار ۲.۴۳ میلیارد دالر بودجه شده بود؛ اما تا اکنون تنها حدود ۱۰۸ میلیون دالر از این مقدار بودجه تأمین شده است.
سازمان جهانی صحت چند روز پیش نیز گفته بود که وضعیت در افغانستان وخیم است و کمبود منابع و بودجه برای حمایت از کارکنان صحی و امکانات، جان افراد بیشماری را به خطر میاندازد.
این سازمان هشدار بود که زنان و کودکان بیشترین آسیب را از کمبود منابع و بودجه میبینند.
این در حالی است که به تازگی کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ نیز اعلام کرده است که بهدلیل محدودیتهای مالی، احتمالاً حمایت این کمیته از ۲۵ شفاخانه افغانستان تا پایان ماه آگوست پایان یابد.
همچنین پس از تسلط دوبارهی حکومت فعلی بر افغانستان، شمار بیشتری از مردم در ساحات دوردست از دریافت خدمات صحی محروم شدهاند. همچنان زنان و دختران از معاینه توسط داکتران مرد نیز منع شدند.