اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاخبر

صلیب سرخ: بیش از ۵۵ درصد مردم افغانستان به کمک بشردوستانه نیاز دارند

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ اعلام کرده است که بیش از ۵۵ درصد مردم افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و تحریم‌های اقتصادی، وضعیت را در افغانستان «وخیم‌تر» کرده است.

این کمیته با نشر گزارشی در مورد وضعیت افغانستان گفته است که کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به کمک‌های خود برای میلیون‌ها شهروند افغانستانی ادامه خواهد داد.

در ادامه آمده است که این کمیته برای پاسخگویی به بحران انسانی در افغانستان، در نیمه اول سال جاری میلادی در زمینه‌ مراقبت‌های صحت، توانبخشی برای افراد دارای نارسایی‌های جسمی و احداث زیرساخت‌های لازم در مواردی همچون سیستم تامین آب، اقدام کرده‌ است.

در گزارش آمده است که صلیب سرخ کمک‌های خود را برای تامین معیشت هزاران نفر و ارائه مراقبت‌های صحی به افرادی که آزادی حضور و فعالیت در اماکن عمومی را از دست داده‌اند، ادامه می‌دهد.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تاکید کرد که بیش از نیم میلیون بیمار که بیشترشان زنان و کودکان‌اند، در ۴۷ مرکز خدمات درمانی این کمیته مراقبت‌های بهداشتی اولیه دریافت کرده‌اند و این نهاد نیز بخشی از حقوق کارکنان حوزه بهداشت افغانستان را پرداخت کرده‌ است.

همچنین در بخش گزارش آمده است که از طریق کمک‌های این نهاد، بیش از ۱۲ هزار زندانی در ۱۱ زندان در سراسر افغانستان، جیره غذایی ماهانه برای سه وعده غذای روزانه دریافت می‌کنند. 

قابل ذکر است که دستور حکومت فعلی مبنی بر ممنوعیت کار زنان در نهادهای امدادرسان به‌شمول دفترهای سازمان ملل متحد در افغانستان، باعث کاهش کمک‌های بشردوستانه به این کشور شده است؛ اما حکومت سرپرست کاری برای لغو این محدودیت‌ها نکرده‌ است.

این در حالی است که زیر سایه حاکمیت حکومت فعلی، با گذشت هر روز فقر و بیکاری در جامعه افزایش می‌یابد و بسیاری از شهروندان افغانستان برای فرار از سلطه‌ حکومت فعلی، تلاش می‌کنند از هر طریق ممکن به کشورهای همسایه و اروپایی مهاجرت کنند.

همچنین  بیش از دو سال می‌شود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

قابل ذکر است که در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستورانت‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا