خشکسالی شدید و فاجعهبار ۲۵ ولایت افغانستان را تهدید میکند
اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد اعلام کرد که ۲۵ ولایت افغانستان شرایط خشکسالی «شدید» و «فاجعهبار» را تجربه میکنند.
این نهاد گزارشی در وبسایت خود منتشر کرده، نوشته است که افغانستان برای سومین سال متوالی خشکسالی را تجربه میکند.
اوچا تاکید کرد که خشکسالیهای شدید زندگی ۵۰ درصد از جمعیت افغانستان را تحت تاثیر قرار داده است.
این سازمان بینالمللی گفت که افغانستان در سال ۲۰۲۲، بدترین خشکسالی در ۳۰ سال گذشته را پشت سر گذاشت و اکنون به سومین سال متوالی خشکسالی وارد شده است.
در ادامه آمده است، از آنجایکه حدود ۶۰ درصد از معیشت مردم افغانستان از طریق کشاورزی تامین میشود، خشکسالیهای سه سال اخیر جمعیت نیازمند به کمک در این کشور را چند برابر افزایش داده و آمار مبتلایان به سوءتغذیه، مرگومیر کودکان و مادران، مهاجرتهای داخلی و روستاهای متروکه را بالا برده است.
دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل افزود که افغانستان در میان ۱۰ کشوری است که شرایط آبوهوایی شدید و بلایای طبیعی، از جمله خشکسالی، طوفان، برفکوچ و زمینلرزه را تجربه میکند.
اوچا در گزاشی تصریح کرده است که شماری از این بلایای طبیعی در حال شدتگرفتن است، زندگی و معیشت میلیونها نفر را در معرض خطر قرار داده است.
این نهاد میگوید که افغانستان در فهرست کشورهایی که در معرض خطر و بحران قرار دارند در جایگاه چهارم قرار دارد.
همچنین در ادامه آمده است که در فهرست کشورهای آسیبپذیر از تغییرات اقلیمی و کمآمادگی در برابر این تغییرات از نظر شاخص سازگاری جهانی نوتردام، در رتبهی هشتم موقعیت دارد.
اوچا میگوید که مردم افغانستان بهصورت قابل ملاحظه در برابر تغییرات اقلیمی مقاوم بودهاند، اما نیاز است که از آنان در برابر اثراتی که تغییرات اقلیمی بر زندگیشان گذاشته، حمایت فوری صورت گیرد.
یافتههای این نهاد نشان میدهد که افغانستان در حال حاضر با یک بحران زیست محیطی بزرگ از جمله جنگلزدایی بیامان و تخریب زمینها و مراتع مواجه است.
دفتر هماهنککنندهی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل گفت: «بیابانزایی بیش از ۷۵ درصد از کل مساحت مناطق شمالی، غربی و جنوبی افغانستان را تحت تاثیر قرار داده، پوشش گیاهی مرتع را کاهش داده، تخریب زمین را تسریع کرده و بر کشاورزی محصولات زراعی در چهار دهه اخیر اثر گذاشته است.»