زنان در افغانستان با جدیترین بحران حقوق بشری در سطح جهان مواجه هستند
انستیتوت جورج تاون برای صلح و امنیت زنان مقیم آمریکا اعلام کرده است که زنان و دختران در افغانستان، با جدیترین بحران حقوق بشری در سطح جهان مواجه هستند.
این انستیتوت با نشر گزارشی گفته است که حکومت سرپرست با هدف قرار دادن خطوط نجات، بار دیگر ثابت کردند که هیچ بخشی از زندگی مردم افغانستان به ویژه زنان و دختران در آن کشور در امان نیست.
در گزارش به مسدود شدن آرایشگاههای زنانه از سوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت سرپرست و محدودیتهای روزافزون بر حقوق زنان و دختران افغانستانی اشاره شده است.
انستیتوت جورج تاون برای صلح و امنیت زنان تاکید کرده است که این اقدامات یادآوری دیگری برای جامعهی جهانی است که حکومت فعلی در پی نهادینه کردن «آزار جنسیتی» هستند.
در ادامه آمده است که توجه و اقدام بینالمللی برای احیای حقوق اساسی زنان و دختران در افغانستان ضروری است.
این انستیتوت میگوید که ممنوعیت فعالیت آرایشگاههای زنانه آخرین مورد از فرمانهای محدودکنندهی زنان از سوی حکومت سرپرست است که به طور مستقیم حقوق و آزادیهای زنان و دختران را هدف قرار میدهد.
در ادامه آمده است که حکومت فعلی مکتبهای دخترانهی بالاتر از صنف ششم را بهروی دختران مسدود کرده و زنان را از کار در نهادهای غیردولتی داخلی و بینالمللی نیز منع کرده است.
براساس معلومات این گزارش، پس از ممنوعیت فعالیت آرایشگاههای زنانه در سراسر افغانستان، ۱۲ هزار آرایشگاه بسته شده است که در پی آن، حدود ۶۰ هزار زن افغانستانی بیکار شدند.
همچنین انستیتوت جورج تاون برای صلح و امنیت زنان در بخش گزارشش هشدار داده است که اقدام اخیر حکومت سرپرست بحران اقتصادی در افغانستان را تشدید کرده است.
در گزارش آمده است که پس از منع فعالیت آرایشگاههای زنانه، برخی از خانوادههای افغانستانی تنها منبع درآمد خود را از دست دادهاند و برخی از زنان و دختران هم اکنون در استیصال، به ازدواج اجباری روی آوردهاند و به مهریههای این ازدواجهای اجباری به عنوان آخرین راه چاره تکیه میکنند.
این درحالی است که وزارت امر به معروف و نهی از منکر ماه گذشته طی فرمانی منسوب به ملا هبتالله، رهبر حکومت سرپرست، فعالیت تمامی آرایشگاههای زنانه در سراسر افغانستان را ممنوع اعلام کرده بود.