حکومت سرپرست در ننگرهار یک رسانه محلی را مسدود کرد
مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرد که یک روز پس از هجوم نیروهای حکومت سرپرست بر دورهی آموزش خبرنگاری شبکه رادیو و تلویزیون «همیشهبهار» در شهر جلالآباد، مرکز ولایت ننگرهار، دفتر این شبکه نیز از سوی حکومت سرپرست بسته شده است.
این مرکز به نقل از اتلخان استانکزی، مدیر مسوول رادیو و تلویزیون «همیشهبهار» نوشته است که نیروهای امنیتی حکومت فعلی حوالی ساعت ۶:۰۰ بعد از ظهر دیروز (سهشنبه، ۱۰ اسد)، کارمندان این رسانه را اخراج و دروازهی آن را قفل زدند.
آقای استانکزی تاکید کرد: «نیروهای امنیتی فرماندهی پولیس به کارمندان رادیو و تلویزیون همیشهبهار گفتهاند که به ما از سوی مقامات هدایت داده شده است تا مانع ادامه کار شویم و دروازه را قفل کنیم.»
مرکز خبرنگاران افغانستان در اعلامیهای گفته بود که نیروهای حکومت سرپرست روز دوشنبه هفتهی جاری به رادیو و تلویزیون محلی «همیشهبهار» بهدلیل اشتراک دختران در یک دورهی آموزش خبرنگاری، هجوم برده و این دورهی آموزشی را متوقف کردهاند.
این مرکز گفته است که در این دورهی آموزشی، ۱۶ نفر بهشمول شش دختر اشتراک کرده بودند.
در اعلامیه آمده است: «نیروهای حکومت سرپرست ضمن رفتار خشونتآمیز با کارمندان رادیو و تلویزیون همیشهبهار و تهدید آنان، گفتهاند که اجازه ندارند چنین برنامهای را با حضور دختران برگزار کنند.»
مرکز خبرنگاران افغانستان ضمن ابراز نگرانی عمیق نسبت به بستهشدن دروازهی رادیو و تلویزیون «همیشهبهار»، این اقدام را خلاف قانون رسانههای همگانی کشور عنوان کرد.
این مرکز تاکید کرد که این اقدام در راستای تشدید فشار و اعمال محدودیتهای جدی بر رسانههای آزاد بوده و آنرا محکوم کرده است.
مرکز خبرنگاران افغانستان به ماده چهارم قانون رسانههای همگانی اشاره کرده که در آن آمده است: «هيچ شخص حقيقی يا حکمی نمیتواند فعاليت آزاد رسانههای خبری و يا معلوماتی را منع، تحريم، سانسور يا محدود نموده ويا طور ديگری در امور و نشرات رسانههای همگانی و معلوماتی مداخله کند.»
رادیو «همیشهبهار» در سال ۱۳۹۰ و تلویزیون آن در سال ۱۳۹۷ خورشیدی در شهر جلالآباد تاسیس شده است. این شبکه برنامههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی تولید و نشر میکرد. ۳۵ نفر، از جله ۹ زن در این رسانه کار میکردند.
این در حالی است که حکومت سرپرست از زمان تسلط دوبارهی بر افغانستان محدودیتهای شدیدی بر کار رسانهها و خبرنگاران وضع کردهاند و در مورد متعدد متهم به سرکوب، شکنجه و بازداشت خودسرانهی خبرنگاران شدهاند.