نمایندگان آمریکا به هیأت حکومت سرپرست: از ادامه بازداشتها و وضع محدودیتهای مذهبی نگران هستیم
وزارت امور خارجهی آمریکا از دیدار توماس وست، نمایندهی ویژه این کشور در امور افغانستان، رینا امیری، نمایندهی ویژه آمریکا در امور زنان و حقوق بشر و شمار دیگری از مقامهای ایالات متحده با نمایندگان حکومت سرپرست در دوحه خبر میدهد.
این وزارت با نشر اعلامیهای گفته است که در این دیدار، نمایندگان آمریکا نگرانی «شدید» خود را نسبت به بحران انسانی، ادامه بازداشتها، سرکوبرسانهها و وضع محدودیتهای مذهبی در افغانستان مطرح کردهاند.
در ادامه آمده است که آنان از نمایندگان حکومت سرپرست خواستند تا سیاستهایشان که سبب وخیمترشدن وضعیت حقوق بشر، بهویژه برای زنان و دختران در افغانستان و همچنان جوامع آسیبپذیر شده است را تغییر دهند.
این وزارت گفته است که نمایندگان آمریکا از خواستههای مردم افغانستان برای رعایت حقوقشان حمایت کردهاند.
در اعلامیه آمده است که نمایندگان آمریکا در این دیدار نگرانی عمیق خود را در خصوص بحران انسانی در افغانستان و نیاز به ادامه حمایت از سازمانهای کمکرسان و نهادهای سازمان ملل که کمکهای منطبق با اصول بشردوستانه را ارائه میکنند، ابراز کردهاند.
همچنین در بخش از اعلامیه آمده است که آنان بر آزادی فوری و بدون «قیدوشرط» شهروندان آمریکایی بازداشت شده از سوی حکومت سرپرست تاکید و هشدار دادهاند که این بازداشتها مانع تعامل مثبت با حکومت فعلی شده است.
دیدار نمایندگان آمریکا در روزهای ۳۰ و ۳۱ جولای با هیأت حکومت سرپرست به ریاست امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجهی در دوحه، پایتخت قطر برگزار شده است.
از سویی هم، عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجهی حکومت سرپرست در رشته توییتی نوشته است که هیأت حکومت فعلی دو روز متواتر با نمایندگان آمریکا در قطر روی اعتمادسازی میان دو طرف، برداشتن گامهای عملی در این راستا، حذف فهرستهای سیاه و برداشتن تحریمها، آزادسازی ذخایر بانک مرکزی افغانستان، حفظ ثبات اقتصادی این کشور، مبارزه با مواد مخدر و موضوعات حقوق بشری گفتگو کرده است.
آقای بلخی افزود که هیأت حکومت فعلی یکبار دیگر تاکید کرده است که برای اعتمادسازی مهم است تا فهرستهای «سیاه و جایزه» برداشته و ذخایر بانکی آزاد شود.
قابل ذکر است که برخی از سران حکومت فعلی در فهرست سیاه آمریکا و سازمان ملل قرار دارند. پولیس «افبیآی» آمریکا برای بازداشت برخی اعضای حکومت، از جمله سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت داخله جایزه تعیین کرده است.
باید گفت که نگرانیهای نمایندگان آمریکا درحالی مطرح میشود که حکومت سرپرست از زمان تسلطشان به اینسو، همواره متهم به نقض حقوق بشر شدهاند و محدودیتهای زیادی را بر زنان و دختران کشور وضع کرده است. با رویکار آمدن حکومت فعلی در افغانستان، موضوع حقوق بشر از پیششرطهای جهان برای تعامل با آنان است.