متوقف شدن فعالیت گروههای کاری سیار یونیسف در افغانستان
رسانهها گزارش دادهاند که فعالیت حدود صدها گروه کاری سیار یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد در افغانستان، بهدلیل «اختلاف میان مسوولان این نهاد و مقامهای حکومت فعلی» از یک هفته به این طرف، متوقف شده است.
گروههای کاری سیار یونیسف تحت عنوان «تیمهای سیار بهداشت و تغذیه» به کودکان دچار سوءتغذیه رسیدگی میکردند. این گروههای کاری در هماهنگی با وزارت صحت عامه حکومت فعالیت میکنند.
منابع به رسانهها گفتهاند که متوقف شدن فعالیت گروههای کاری سیار یونیسف، ضمن اینکه باعث بیکاری هزاران کارمند بهداشتی شده، کودکان در معرض خطر بیماریهای گوناگون را نیز از دریافت خدمات محروم کردهاند.
در ادامه آمده است که بیشتر کارمندان گروههای کاری سیار زنان هستند، زیرا مسوولیت این گروهها رسیدگی به کودکان دچار سوءتغدیه میباشند.
در گزارش آمده است که این گروههای کاری در مناطقی کار میکنند که نهادهای دولتی مانند وزارت صحت عامه، در آن مناطق خدمات ارائه نمیکنند یا مردم بهدلیل دوری راهها به این نهادها دسترسی ندارند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، در گزارشهای متعدد، فعالیت این گروههای کاری را در زمینه مراقبت از کودکان و ارائه دارو و مواد مورد نیاز به آنها موثر توصیف کرده است.
براساس گزارش یونیسف، بیش از نیمی از جمعیت کودکان زیر پنج سال در افغانستان دچار سوءتغذیهاند و ادامه و گسترش فقر در میان خانوادهها، کودکان بیشتری را در معرض سوءتغذیه قرار داده است.
قابل ذکر است که تا اکنون دلیل اصلی توقف فعالیت گروههای کاری سیار صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل در افغانستان مشخص نشده است. اما دلیل فرعی آن اختلافات میان یونیسف و وزارت صحت عامه بیان شده است.
گروههای سیار کاری صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل در افغانستان، چندین سال پیش، در زمان حاکمیت دولت جمهوری ایجاد شده بود و هدف از شکلگیری آنها مراقبت بهتر از کودکان و مادران در مناطق دوردست و بهویژه روستاها عنوان شده است.
این در حالی است که ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر حکومت فعلی، در ماه آوریل با صدور فرمانی زنان افغان را از کار در تمامی نهادهای دولتی و غیردولتی از جمله سازمان ملل منع کرد. اما پس از درخواستهای مکرر مقامهای سازمان ملل مبنی بر لغو این فرمان، رهبران حکومت سرپرست با وضع شروطی، به زنان اجازه دادند تا در بخشهای صحت به کار خود ادامه دهند.