سیلاب در میدانوردک ۲۲ کشته برجای گذاشت
منابع از ولایت میدانوردک میگویند که بر اثر سرازیرشدن سیلاب در چند ولسوالی این ولایت ۲۲ نفر جان باخته و ۴۰ نفر دیگر مفقود شدهاند.
منبع امروز (یکشنبه، ۱ اسد) به رسانه گوهرشاد گفت که سیلاب شب گذشته در ولسوالیهای جلریز، چک، سیدآباد، نرخ و جغتو تلفات جانی و خسارات اقتصادی سنگین برجای گذاشته است.
منبع تاکید کرد که در بین قربانیان و مفقود شدگان کودکان و زنان نیز شامل هستند؛ اما به دلیل قطع بودن شبکههای مخابراتی تا اکنون آمار دقیق آن معلوم نیست.
منبع افزود که امکان دارد که آمار قربانیان نیز افزایش پیدا کند.
همچنین دفتر والی ولایت میدانوردک با تایید این آمار در توییتی نوشته است که صدها خانهی مسکونی و هزاران جریب زمین زراعتی تخریب شدهاند.
این دفتر با نشر اعلامیهای گفته است که شاهراه کابل-بامیان و برخی از راههای مواصلاتی ولسوالیهای میدانوردک نیز مسدود شدند.
در اعلامیه آمده است که تیمهای ریاست حوادث طبیعی به ساحه اعزام شده و تلاش دارند که سرکها باز و افراد مفقود شده را نجات دهند.
قابل ذکر است که شب گذشته ولسوالی ارغندی کابل نیز گواه بارندگی شدید بوده است. براساس گزارشها، در این ولسوالی نیز سیلاب خساراتی برجای گذاشته است.
آمار کلی از تلفات و خسارات بارندگی و سیلاب شب گذشته تا اکنون منتشر نشده است.
این درحالی است که روز گذشته ریاست هواشناسی تحت مدیریت حکومت فعلی از احتمال وقوع بارندگی نسبتاً شدید، رعدوبرق و سیلابهای آنی در ۹ ولایت کشور خبر داده بود.
این ریاست گفته بود که این ولایات شامل نورستان، کنر، لغمان، ننگرهار، لوگر، پکتیا، خوست، غزنی و پکتیکا میباشند.
حوادث طبیعی در فصلهای بهار و زمستان، همه ساله به شهروندان کشور در ولایتهای مختلف، خسارات هنگفت مالی و جانی وارد میکند.
افغانستان در جمع کشورهای با آسیبپذیری بالا ناشی از تغییرات اقلیمی میباشد.
پیش از این اوچا یا دفتر سازمان ملل برای هماهنگی کمکهای بشردوستانه نیز گفته بود که با آغاز فصل بهار، بارانهای شدید و جاریشدن سیلاب بیش از هزار خانواده را در افغانستان متأثر کرده است.
این سازمان تاکید کرد که نهادهای کمکرسان در حال ارزیابی تاثیرات و ارائهی کمکها در صورت نیاز اند.
این نهاد افزود، بودجهی محدود، توانایی نهادهای کمک کننده را محدود کرده است.