روزنامه دیلیمیل: دولت بریتانیا مسکن دارد؛ اما برای پناهجویان افغانستانی نمیدهد
رسانههای بینالمللی گزارش داده است که دولت بریتانیا دستکم پنج هزار اتاق خالی در هتلها دارد، اما همکاران افغانستانیاش در کشورهای دومی را انتقال نمیدهد.
روزنامه دیلیمیل در گزارش نوشته است، ترجمانهای افغانستانی جان خود را برای بریتانیا به خطر انداختهاند بهدلیل کمبود مسکن نمیتوانند اجازه انتقال به این کشور را دریافت کنند.
این روزنامه میگوید که وزارت داخله بریتانیا گفته که در حال حاضر پنج هزار اتاق خالی در هتلهای این کشور دارد، اما ویژه پناهجویان دیگر از جمله کسانی است که از کانال مانش بهگونه غیرقانونی به این کشور میآیند.
در ادامه آمده است که این عملکرد دولت بریتانیا با موجی از انتقادها از سوی همکاران افغانستانی این کشور و کسانی دیگر در بریتانیا مواجه شده است.
دیلیمیل گفته است که این عملکرد وزارت داخله بریتانیا از سوی وکلای پناهجویان افغان به چالش کشیده شده و همه امیدها به رأی دادگاه عالی این کشور بسته شده تا دستور رفع این بلاتکلیفی را بدهد.
قابل ذکر است که در حال حاضر حدود دو هزار پناهجوی افغان در کشورهای دومی در انتظار تخلیه هستند، زیرا بدون تثبیت مکان بودوباش برای آنان ویزا صادر نمیشود.
روزنامه دیلیمیل به نقل از کریم، ۳۶ ساله، ناظر سابق مترجمان نظامی بریتانیا که بیش از یک سال است به همراه همسر و فرزندش در هتلی در اسلامآباد، پایتخت پاکستان بهسر میبرد با انتقاد از عملکرد بریتانیا گفته است: «حکومت فعلی از رفتن فرزندان ما به مکاتب جلوگیری کردند، اکنون دولت بریتانیا با نگهداری ما در هتلها، آنان را از تحصیل نیز باز میدارند.»
این روزنامه نوشته است که دکتر سارا دیجونگ از کمپاین کنندگان برای ترجمانهای افغانستانی میگوید که هتلهای بریتانیا راه حل دایمی نیستند، اما بینهایت بهتر از هتلهای پاکستان و سایر کشورهای دومی هستند.
این در حالی است که دولت بریتانیا ماه حمل سال جاری به پناهجویان افغان که در بریتانیا بهسر میبردند، دستور تخلیه هتلها را داد، در حالیکه جای بدیل برای آنان در نظر گرفته نشده است.
قابل ذکر است که از زمان تسلط حکومت فعلی بر افغانستان، دستکم ۲۴ هزار و ۵۰۰ تن از همکاران بریتانیا و خانوادههایشان و افراد آسیبپذیر منتقل شدهاند، اما هنوز دهها خانواده افغان در کشورهای دومی در انتظار تخلیه هستند.
با تسلط حکومت فعلی بر افغانستان موج تازهای از مهاجرت شکل گرفت که بیشتر این افراد به ایران و پاکستان مهاجر شدند. شمار زیادی از مهاجران افغان در ایران از مسیر ترکیه و کشورهای اروپای شرقی عازم اروپای غربی شدند.