اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاخبر

بحران مهاجرت غیرقانونی؛ هر هفته ۱۱ کودک هنگام عبور از دریای مدیترانه جان می‌دهند

یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرد که از آغاز سال ۲۰۲۳ میلادی تا کنون به‌طور اوسط، هر هفته ۱۱ کودک هنگام تلاش برای رسیدن به اروپا در دریاها جان خودش را از دست می‌دهند.

این سازمان با ابزار نگرانی از مهاجرت روزافزون کودکان گفت که دریای مدیترانه به مرگ‌بارترین مسیر برای کودکان در جهان تبدیل شده است.

یونیسف تاکید کرد که درگیری‌ها و تغییرات اقلیمی در کشورها سبب شده است که این کودکان راهی کشورهای اروپایی شوند.

این نهاد به نقل از ورنا کناوس، مسوول صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل در زمینه مهاجرت و آوارگی نوشته است که احتمالاً شمار کودکان جان باخته در این مسیر بیشتر از ارقام ارائه شده می‌باشد.

ورنا کناوس می‌گوید که مهاجرت کودکان به اروپا در مقایسه با زمان مشابه دو برابر افزایش یافته و شمار کودکان که در سال روان میلادی وارد اروپا شده‌اند به ۱۱ هزار و ۶۰۰ تن  تخمین زده می‌شود.

او تاکید کرد که در سه ماه اول سال جاری میلادی، شمار کودکان بدون همراه یا جدا‌شده به سه هزا و  ۳۰۰ تن رسیده است.

همچنین یونیسف در بخش از گزارشش گفته است که برآورد می‌شود از سال ۲۰۱۸ تا اکنون هزار و ۵۰۰ کودک در مسیر مدیترانه جان داده یا ناپدید شده باشند.

این نهاد به نقل از آمار سازمان بین‌المللی مهاجرت آورده است که در مجموع از سال ۲۰۱۸ تا اکنون، هشت هزار و ۲۷۴ نفر در مسیر مدیترانه جان داده‌ یا ناپدید شده‌اند که از هر پنج نفر آنان، یک نفر شان کودک است.

یونیسف هشدار داد که جامعه‌ی جهانی از این معضل چشم‌پوشی می‌کند.

این سازمان در ادامه تاکید کرد که کودکان پناه‌جو ممکن در طول راه با بازداشت، محرومیت، شکنجه، قاچاق، خشونت و تجاوز جنسی روبه‌رو شوند.

در گزارش یونیسف آمده است دخترانی که به تنهایی در این مسیر سفر می‌کنند، قبل از سفر، در طول سفر و بعد از آن، خشونت را تجربه می‌نمایند.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل از کشورها خواسته است که براساس قوانین بین‌المللی و کنوانسیون حقوق کودک، از کودکان در کشورهای مبدأ، کشورهایی که از آن‌ها در مسیر مهاجرت عبور می‌کنند و کشورهای مقصد محافظت کنند.

همچنین این نهاد خواستار فراهم‌کردن مسیرهای امن و قانونی برای مهاجرت کودکان، تقویت سیستم‌های ملی حمایت از کودکان و دسترسی به اطلاعات برای انتخاب آگاهانه‌ی مسیر ایمن برای مهاجرت و دسترسی کودکان پناه‌جو و پناهنده به آموزش شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا