اخبار گوهرشادافغانستانتازه هاخبر

مولوی عبدالکبیر به شیعیان: در «روشنایی شریعت» برای‌تان حقوق برابر و عادلانه داده می‌شود

مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رییس‌الوزرای حکومت سرپرست در دیدار با شماری از علما و متنفذین اهل تشیع افغانستان گفت که شیعیان همانند دیگر افغان‌ها «بخش مهمی» از کشور بوده و برای همه آنان (شیعیان) در «روشنایی شریعت» حقوق برابر و عادلانه داده می‌شود.

دفتر معاون سیاسی رییس‌الوزرای حکومت سرپرست در خبرنامه‌ای گفته است که در این دیدار مولوی عبدالکبیر از شیعیان افغانستان خواستار همکاری نزدیک آن‌ها با حکومت شده است.

او در ادامه تاکید کرده است که نشست‌ علما و متنفذین اهل تشیع با مقام‌های حکومت فعلی می‌تواند باعث «پیشرفت» افغانستان شود.

وی افزود که حکومت فعلی این بخش (برگزاری جلسات بین مقام‌های حکومت و سران شیعیان افغانستان) را در اولویت قرار می‌دهد.

همچنین این خبرنامه به نقل از این علما نوشته است: «علما اهل تشیع از هرگونه هم‌کاری شان با حکومت فعلی اطمینان دادند.»

در این دیدار که روز (پنج‌شنبه، ۲۲ سرطان) انجام شد که راه‌های همکاری بیشتر با ادارات حکومت فعلی بررسی شده است.

در حالی مولوی عبدالکبیر بر حقوق برابر و عادلانه مردم شیعه و هزاره در افغانستان خبر می‌دهد که با تسلط حکومت سرپرست بر افغانستان، آنان همواره محدودیت‌هایی را علیه اقلیت‌های مذهبی به ویژه مذهب شیعه و قوم هزاره وضع کرده‌اند.

در تازه‌ترین مورد چندی قبل وزارت تحصیلات عالی حکومت سرپرست درخواست شورای علمای شیعه افغانستان برای شامل‌ساختن فقه جعفری در نصاب آموزشی دانشگاه‌های کشور را رد کرده است.

وزارت تحصیلات عالی گفته بود: «تقاضای شورای علمای شیعه به دلیل این ‌که یک نظام واحد، نیازمند نصاب و قانون واحد است، عملی نیست.»

در حال حاضر هیچ یکی از وزیران کابینه‌ی حکومت فعلی هزاره یا شیعه نمی‌باشد.

همچنین چند ماه پیش کمیسیون آزادی مذهبی بین‌المللی کنگره آمریکا در گزارشی گفته بود: «برخی از اقلیت‌های مذهبی با خطر نابودی روبرو هستند، برخی دیگر به خاطر ترس از انتقام، مراسم خود را پنهانی انجام ‎می‌‎دهند.»

در گزارش آمده که رویکرد حکومت فعلی با وجود دو دهه دوری از قدرت، تغییر نکرده است و «اقدامات خشونت‌آمیز» با قرائت سخت‌گیرانه از اسلام، «نقض آزادی‌ مذهبی» است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا