شورای امنیت: ممنوعیت کار زنان افغان برای سازمان ملل در تاریخ این سازمان بیسابقه است
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است قطعنامهای را در محکومیت ممنوعیت کار زنان و دختران افغانستان برای این سازمان به رایگیری بگذارد و از حکومت سرپرست بخواهد که به سرکوب حقوق زنان و دختران پایان بدهند.
در گزارش رویترز آمده است که روند رایگیری امروز (پنجشنبه، ۷ حوت) برگزار میشود.
طبق معلومات رویترز پیشنویس این قطعنامه توسط کشورهای امارات متحدهی عربی و جاپان تهیه شده است.
در پیشنویس پیشنهاد شده، ممنوعیت کار زنان برای سازمان ملل در تاریخ این سازمان «بیسابقه» توصیف شده و بر نقش ضروری زنان و دختران در جامعه افغانستان تاکید شده است.
در ادامه آمده است که ممنوعیت کار زنان افغانستان برای سازمان ملل، حقوق بشر و اصول بشردوستانه را تضعیف میکند.
همچنین لانا نصیبه، سفیر امارات متحدهی عربی در سازمان ملل میگوید که این محدودیتها میتواند عملیات سازمان ملل متحد در افغانستان را بهطور کلی به خطر بیندازد و شورای امنیت نیز به همین دلیل نمیتواند ساکت بماند.
خانم نصیبه تاکید کرد: «چالشها در افغانستان چندوجهی هستند و باید به آنها رسیدگی شود. اما آنچه واضح است این است که بدون زنان نمیتواند به وضعیت وخیم کشور بهطور پایدار رسیدگی کرد.»
این در حالی است که نشست دبیرکل سازمان ملل با نمایندگان کشورها به تاریخهای ۱۱ و ۱۲ ثور در دوحه، پایتخت قطر به منظور بررسی به رسمیت شناختن حکومت افغانستان برگزار میشود.
همچنین سازمان ملل هدف این نشست را کار روی یک رویکرد واحد برای مقابله با حکومت فعلی بیان کرده است.
با این وجود حدود یک ماه قبل حکومت فعلی کار زنان در دفاتر سازمان ملل در افغانستان را ممنوع اعلام کرد.
وزارت اقتصاد حکومت سرپرست قبلاً نیز کار زنان و دختران در موسسات غیردولتی ملی و بینالمللی را نیز منع کرده بود.
همچنین بیش از ۵۸۰ روز است که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است. وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.