حکومت افغانستان: مشخصات تمام خبرنگاران باید در یک پایگاه داده ثبت شود
مسوولان در وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت از استخبارات و دیگر نهادهای حکومت خواستهاند تا بدون آگاهی کمیسیون بررسی تخلفات رسانهای، در امور رسانهها مداخله نکنند و همچنان تمام مشخصات خبرنگاران افغان در یک پایگاه دادهها ثبت شود.
عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت امروز (دوشنبه، ۱۴ حمل) در صحبت با رسانه گوهرشاد گفت که قصد دارد مشخصات تمام خبرنگاران افغانستان را در یک پایگاه دادهها ثبت کند و پس از ثبت هویتشان برای آنان، کارت خبرنگاری صادر کند.
وی علاوه کرد: «در کل فضای رسانهای در افغانستان مختل شده و هر کس خودش را خبرنگار معرفی میکند. جهت از بین بردن این مشکل نیاز است که تمام خبرنگاران کشور در پایگاه داده ثبت و جمعآوری شوند.»
این مسوول وزارت اطلاعات و فرهنگ مدعی است که تمام کمکهای نهادهای داخلی و خارجی برای خبرنگاران به دلیل نبود یک لیست معیاری، شفاف توزیع نشده است.
آقای قانع در بخشی از صحبتهایش افزوده است که بین وزارتهای خارجه، داخله، امر به معروف و نهی از منکر و ریاست عمومی امنیتی ملی، گفتگوهای وجود دارد که تنها ارگان نشراتی کشور، وزارت اطلاعات و فرهنگ باشد و از این به بعد، هیچ ارگان و وزارتی حق مداخله در امور کار رسانهای را ندارند.
او علاوه کرد که تمام مشکلات و تخطیهای رسانهای از سوی این وزارت و کمیسیون تخطی رسانهای بررسی خواهد شد.
وی بیان کرد که تا اکنون این توافقنامه نهایی نشده است، اما در روزهای آینده نهایی خواهد شد.
همچنین خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ روز گذشته از تنظیم استراتژی جدیدی برای توسعه فعالیتهای این وزارت خبرداد. در مورد این استراتژی جزئیاتی ارائه نشده است.
استراتژی جدید وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت سرپرست در مورد خبرنگاران در حالی تهیه میشود که حکومت فعلی متهم به آزار و اذیت رسانهها است.
یوناما یا نمایندگی سیاسی سازمان ملل در کابل، پیشتر از تهدید بیش از ۲۰۰ خبرنگار توسط حکومت فعلی در سال ۲۰۲۲ خبر داده بود.
به گفته یوناما، رسانههای افغانستان در حاکمیت حکومت فعلی در خطر به سر میبرند.